Home » Авто » Бизнесмен искал да купи хиляди коли, за да спаси завод на GM

Бизнесмен искал да купи хиляди коли, за да спаси завод на GM

Уважаван предприемач от гр. Кливланд е предложил на General Motors да изкупува по 1 000 бройки Chevrolet Cruze през следващите 5 години, за да осигури работа на завода на концерна в Лордстаун, щата Охайо, където се произвежда моделът, съобщава The Vindicator. Фабриката затвори врати на 6 март заради катастрофалния спад в търсенето на някогашния бестселър в гамата на компанията.

Затварянето на завода остави на улицата 1 500 служители, които даже устроиха молебен пред стените на бившата си работа с надежда, че производството все пак ще продължи. Бърни Морено, който притежава дялове в представителства на марки като Rolls-Royce и Mercedes-Benz, се трогнал от съдбата на хората и решил да им помогне с каквото може.

Предприемачът изчислил, че ако изкупува по 1 000 „круза“ на година, ще осигури достатъчно натоварване на мощностите, за да има работа за две смени до 2024 г. Морено смятал да използва автомобилите за таксиметрови услуги.

Предложението на бизнесмена обаче изобщо не заинтересувало ръководството на General Motors. От концерна преценили, че сегментът, в който попада Chevrolet Cruze, не е жизнеспособен в дългосрочна перспектива и производството ще продължи само извън пределите на САЩ за пазарите в Китай и Южна Америка.

Заводът на GM в Лордстаун отваря врати през 1965 г. и до неотдавна дава хляб на 4 500 души. Главоломният спад в продажбите на традиционни леки коли за сметка на кросоувъри и SUV-та в Щатите обаче направи производството нерентабилно.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...

Младен Маринов с коментар за къщите на Йончева и разкритите убийства

Не знам подробности за къщите за гости на Елена Йончева, но щом ВКП ни е ...