Home » България » Бивш катаджия убил моториста Андриян, отиващ на панихида за загиналите рокери
Бивш катаджия убил моториста Андриян, отиващ на панихида за загиналите рокери
Бивш катаджия убил моториста Андриян, отиващ на панихида за загиналите рокери

Бивш катаджия убил моториста Андриян, отиващ на панихида за загиналите рокери

Шофьорът на лекия автомобил „Опел Астра”, който отне предимство и уби моторист на главен булевард във Враца, е бивш катаджия, съобщава „Монитор“. Според очевидци водачът на колата се озовал на главното трасе, без да се съобрази с предимството на моториста.

От силния удар рокерът получил „несъвместими с живота тежки травми“, пояснили по-късно от болницата.

По ирония на съдбата инцидентът се случи на път към шествие и панихида. На която рокерите трябвало да почетат паметта на загинали колеги. Жертвата е един от най-активните членове на „Враца Мото клуб“. Той и останалите любители на двуколесните машини от града трябвало да се съберат в 12 часа в неделя в църквата „Свето Възнесение” за тъжния ритуал.

Час по-рано обаче 31-годишният Андриян Дацов се движил по основния булевард „Екзарх Йосиф”. Когато бил засечен и пометен от „Опел Астра”, излязла от пряката улица „Вардар”. Според очевидци шофьорът на колата се озовал на главното трасе, без да се съобрази с предимството на моториста. От силния удар рокерът получил „несъвместими с живота тежки травми“, пояснили по-късно от болницата.

Той изгубил пулс още в линейката, която пристигнала много бързо, защото болницата е съвсем близо, а малко след това е издъхнал.
По неофициална информация водачът на немската машина е бивш служител на Пътна полиция. Пред разследващите пенсионерът казал, че не видял мотора, защото той буквално летял.

Според статистиката на МВР от началото на 2018-а до 7 септември в България при тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 31 мотористи – с един повече спрямо същия период на миналата 2017 година. Инициативата се провежда за трета поредна година.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар