Home » България » Бивш генерален директор на БНР: Извършено е престъпление срещу държавата

Бивш генерален директор на БНР: Извършено е престъпление срещу държавата

“Според мен без знанието на генералния директор, няма как да се изключи сигналът на Хоризонт. Ако утре някой реши, че не го устройват резултатите от изборите и дръпне шалтера на БНР? Какво правим ние“, това заяви и попита бившият генерален директор на БНР (в два мандата) Валерий Тодоров в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком. Изказването му е по повод безпрецедентната криза в БНР.

“По мое време не е имало протести и недоволства. Мандатите ми бяха признати за успешни. Два пъти бях викан в СЕМ да давам обяснения. Единият случай беше по-неприятен, когато Петър Волгин беше заявил, че всички костовисти са идиоти. Предаването на Петър Волгин и двете предавания преди това, са всъщност продуктивни, но не трябва да се минават определени граници“, коментира Тодоров своето управление.

“Аз съм преживявал различни административни приключения. Държа на професията си, преди всичко съм журналист. По времето на Жан Виденов имаше една сходна ситуация. Сегашната криза е кулминацията на всичко онова, което се случваше в обществената медия,тази безотговорност при избора на генералния директор“, каза Тодоров.

“Нито една от тези жени в СЕМ, не притежава необходимия мениджърски и професионален опит, за да може да се явяват професионални кандидати при тях. Преди две години Радиото изпадна в невъзможност да пусне националния химн“, заяви още той.

“В Радиото цари хаос, трябва да се смени това ръководство. Какви са критериите за избор на членове на СЕМ? А за избор на генерален директор на БНР? Човек може да се обиди, ако го обиди приятел. Не се чувствам обиден от членовете на СЕМ, тъй като смятам, че в мнозинството си, те не могат дори да разберат това, което съм изложил като виждане. Никой от тях няма и една десета от моя опит. За съжаление колегите нямат капацитета да направят този избор“, заяви Валерий Тодоров

Позицията на журналиста Валерий Тодоров за СЕМ бе следната: “След толкова кризи свързани с БНР, смятам, че този орган трябва да бъде изцяло реорганизиран. В този случай, ако не се стигне до оставка на генералния директор на Радиото, най-добре да подаде оставка СЕМ“.

“Дори да допуснем, че от незнание и неграмотност не си дават сметка за мащаба на извършеното, някой трябва да им потърси отговорност. Дори да изключим момента с изключването на сигнала, само заради поредицата лъжи, с които се оплетоха. С цел да предотвратиш някаква публична декларация на журналистите, да си позволиш да изключиш сигнала на Хоризонт, това е престъпление срещу държавата“, категоричен бе бившият генерален директор на БНР.

“Нищо не може да стане в такъв мащаб, без знанието на генералния директор“, отново подчерта Тодоров.

По повод БНТ, това как се източват държавните медии и продължаващата криза в БНР, Валерий Тодоров заяви: “Оказа се, че БНТ е похарчила повече, отколкото е получила. Източват се по различни начини. Чрез външни поръчки, аутсорсване. Има много начини. Но това са предположения, които няма как да докажем. След като този орган СЕМ, не е в състояние да се справи с тази регулация, представяте ли се каква трагедия ще бъде с Интернет? Обидно е за мен да се явя пред хора, които не разбират езика, на който говоря. След една такава безпрецедентна криза, все някой трябва да си подаде оставката. Кризата е налице, тя ще продължи. Това ръководство не се ползва с никакво доверие вътре“.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...