Home » България » Битият репортер на „Господари на ефира“ проговори за ужаса!
Битият репортер на Господари на ефира проговори за ужаса!
Битият репортер на Господари на ефира проговори за ужаса!

Битият репортер на „Господари на ефира“ проговори за ужаса!

„Благодаря на всички колеги и приятели, които от вчера ми звънят. Добре съм, възстановявам се.“ Това заяви в ефира на „Здравей, България“ репортерът на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, който е бил пребит вчера в склад.

„Наше разследване от месец юни – открихме, че се продават храни с изтекъл срок на годност в един склад във Велико Търново. След проверка бяха открити над 7 тона храни, с изтекъл срок на годност. На следващия ден обаче установихме, че продължава продажбата на такива стоки. Последва втора проверка – откриха нов склад, с още тонове храни“, каза пострадалият.

„Малко след това обаче установихме, че със запорираната стока се разпорежда управителят на склада и отново я продава. Дефакто нищо адекватно не бе направено от страна на институциите“, каза той.

„Вчера към 5 часа влязохме в склада. Искахме да попитаме собственика докога ще продължава да се чувства над закона. Казвал е на работниците, че след тези репортажи е доказал колко е силен и никой не може да го спре. Тогава ме нападнаха“, каза Върбанов.

„За мен най-важното е да има възмездие. За предното нападение, когато ме удариха с чук, получих 1000 лева. Сега не очаквам нищо, просто искам да има възмездие!“, заяви Димитър Върбанов.

По случая проговори и комисар Димитър Машков – шеф на ОДМВР – Велико Търново: „Нападението над журналисти е недопустимо. Щом получихме сигнал, веднага изпратихме автопатрул на място. Открили са г-н Върбанов на земята. Веднага му е оказана медицинска помощ. Лицата, които имат съпричастност към случая, са установени и доведени в участъка. Две от лицата са задържани за 24 часа. Всички действия към момента се ръководят и са координирани с районната прокуратура. Единият задържан е управителят на склада, а другият е работник в склада“, каза той.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Косов винаги ще е приятел на Запада

Приятелството със западните съюзници ще е вечно. Това заяви премиерът на Косово Рамуш Харадинай, цитиран ...

Енергията на Европа е застрашена

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Във ...

Защо всички мразят Меган Маркъл?

Британското издание „The Guardian“ публикува подкаст на тема „Защо толкова много хора мразят Меган Маркъл?”. ...

Брекзит без сделка ще разруши Великобритания

Британското правителство трябва да се ангажира в „истински преговори с ЕС“, заяви бившият министър на ...

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Димитров назначен за консул във Валенсия

Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно ...

Спор за 500 000 лева стои зад погрома в заведението Бесо

Поръчителство стои в основата на погрома в столично заведение. Все още полицията разследва кой е ...