Home » България » БГ кмет вече 20 години поддържа село чисто и без никаква престъпност – вижте как го прави!
Росен Русанов Буковлък

БГ кмет вече 20 години поддържа село чисто и без никаква престъпност – вижте как го прави!

Полицай за всяко село, жандармерия пази селата, камери по селата срещу кражби. Все обещания, които родните политици така и не успяват да спазят, или пък просто не искат.

Изненадващо или не обаче, в България има кмет, който се грижи за своите хора, като вече над 20 години успява да поддържа цяло село чисто, асфалтирано и без абсолютно никаква престъпност, въпреки ромската махала. Росен Русанов е бивш полицай и всяка нощ патрулира из селото.

„Трябва системно и постоянно присъствие, за да могат проблемите да бъдат решавани на място, без да се допуска конфронтация на етническа основа. Полицията помага, доколкото може. Тя не е в състояние да реши проблемите с битовата престъпност заради бюрократични пречки”, заяви пред Нова телевизия кметът Русанов.

В село Буковлък престъпността е нулева, всичко е чисто дори и в ромската махала, където живеят над 3500 души. Каруците в селото са забранени, а през зимният период, над 20 човека се грижат за това да няма сняг по улиците и както казва самият кмет, хващат снежинките още във въздуха. Българи и роми живеят заедно, а една от мерките, които е взел Русинов е да няма кръчми след 11 часа, като и всички трябва да са се прибрали по домовете си преди полунощ, когато той тръгва на обиколка из селото, за да следи за криминална дейност.

Хората в Буковлък споделиха, че разчитат именно на кмета си, а не на полицията.

В съседното село Бръшляница обаче би трябвало да има полиция, но там кражбите продължават. Месец, след като МВР въведе новите мерки за справяне с битовата престъпност, кражбите там не само че не са спрели, но последната е регистрирана преди няколко дни.

Ибраим Алиев е останал без три агнета. Взели са му ги през нощта, докато спи. След това Ибраим вижда, че крадците са взели агнетата през дупка, която са направили в стената. Той подозира кои са извършителите и ги посочва на полицията, но те преценяват, че няма доказателства. И докато тези хора искат да съдят крадците, семейство Бешеви треперят още от срещата си с тях. Преди два дни влизат в спалнята им. Оттогава семейството държи под ръка газов пистолет. Нито те, нито Ибраим разчитат на полицията.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар