Home » Авто » Бедните духовници и автомобилите им

Бедните духовници и автомобилите им

Българският Патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи се срещнаха с премиера Бойко Борисов, като идеята на срещата уж беше запазването на етническия мир. Иначе, поводът за срещата е свързан с гласуваните на първо четене поправки в Закона за вероизповеданията, които предвиждат опрощаване на дългове в размер на над 8,2 млн. лева за всички вероизповедания.

По-интересното обаче е, че малко над 8 млн. лева са задължения само на Главното мюфтийство. Ще си рече човек, че духовниците ни се бедни, какъвто е и народът. Това обаче не изглежда да е така, съдейки по автомобилите, с които се придвижват и Патриарх Неофит и особено главният мюфтия Мустафа Хаджи.

От снимките се вижда, че Неофит се вози на старо BMW 7er. Луксозната лимузина е от генерацията Е38, а това са автомобили, произвеждани през периода 1994 – 2001 година. Кратка справка в най-големия автомобилен сайт у нас показва, че най-скъпите такива коли в момента струват около 10 000 лева. Така, че Българският Патриарх се вози в луксозна, но не толкова скъпа кола.

Не така обаче стоят нещата за задлъжнелия мюфтия, който иска опрощаване на дългове за над 8 млн. лева. Мустафа Хаджи се вози в Mercedes-Benz S-Klasse от поколението W221. Тези лимузини се произвеждат през периода 2007 – 2013 година, като през 2009-а моделът търпи фейслифт. Именно „фейсова“ S-Klasse вози главния мюфтия на срещата му с премиера. Отново поглеждаме за справка в mobile-то и там се вижда, че екземпляри, като този, в който се вози Мустафа Хаджи се предлагат за суми от порядъка на 40 000 лева.

И още нещо: не само първоначалната цена е сериозен разход при такъв тип автомобили. Поддръжката им е изключително скъпа и от тук е логично да си зададем въпроса – Кой плаща за такива луксозни коли и тяхната поддръжка и трябва ли заради уж националната сигурност (според думите на мюфтията, който акцентира върху запазването на етническия мир у нас четири пъти в рамките на 60 секунди) ние, обикновените данъкоплатци да сме съгласни с предложените поправки в Закона за вероизповеданията и по-конкретно с опрощаването на дълговете на мюфтийството у нас?

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Не е ли време вече наистина да затворим тая държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Не ...

Мадам Искрено и лично“ се завръща в ефир

Миглена Ангелова, отново ще радва феновете си от телевизионния екран. Eĸcцeнтpичнaтa телевизионерка ще бъде водеща ...

Румен Радев се срещна с ръководителите на службите за сигурност

Президентът Румен Радев проведе работна среща с ръководителите на службите за сигурност Държавният глава Румен ...

Слави Трифонов: Уважаеми зрители, спите ли?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Напоследък ...

А1 отчита стабилен ръст на всички основни показатели през втората четвърт на 2019 г.

Средният приход от абонат (ARPU) и средният приход от фиксирана линия (ARPL) растат съответно с ...

Армия, полиция и жандармерия ще борят африканската чума

Армия, полиция и жандармерия се включват в борбата с африканската чума по свинете, стана ясно ...