Home » България » Бареков: Джамбазки изцяло обслужва ДПС!

Бареков: Джамбазки изцяло обслужва ДПС!

„Велизар Енчев се свърза с мен и ме попита дали имам повече информация дали Джамбазки въобще притежава диплома за завършено висше образование. Искам да кажа, че в ЕП всеки може да стане евродепутат, ако премине изборната бариера. От там насетне, ЕП няма никакви изисквания към пол, образование. Има хора с няколко професорски степени, има и хора, които нямат образование. Джамбазки не е длъжен за разлика от мен да обяви своя образователен ценз. Затова не го е направил. Няма и CV.“, това заяви евродепутатът Николай Бареков в предаването „Бареков и Байрактаров без цензура“, което се излъчва всяка събота от 10:30ч. на живо по телевизия Евроком.

Проверка на Байрактаров показала, че Джамбазки има трудов стаж, който не изисква образователен ценз, като общински съветник от ГЕРБ. Недопустимо е един стар ерген като Джамбазки да се подиграва в разни интервюта с „шекспировият английски на Бареков“ и каква заплаха бил той за българските деца, при положение, че Бареков е баща на четирима сина.

Преди предаването, в личния си фейсбук профил, Николай Бареков обяви, че дава една еврозаплата, ако се намери гражданин, който успее да намери диплома на господин Джамбазки. Ако той самия представи своята диплома, ще получи тази заплата.

Бареков иска да помогне на колегата си, защото все още носи отговорност за него в Европейския парламент.

Европейският консерватор Ян Захрадил ще бъде официален гост на конгреса, чийто домакин е Николай Бареков. Този конгрес ще се проведе на 22 март, в зала 6 на НДК, а провалената пародия на Ангел Джамбазки, който причислява себе си към консервативното семейство и организира импровизирани конференциики от името на АКРЕ, няма нищо общо с официалното събитие.

Бареков запита кой плаща за тези фалшиви конференции на Ангел Джамбазки и медиите, които тиражират фалшивата новина не се ли интересуват откъде са средствата за организиране на такова събитие.

„Не се ли интересуват медиите, които водят мащабна кампания в реклама на Джамбазки, че има възможност парите, с които той разполага и им плаща, да са от кражба на българско гражданство, от паспортите, продавани под надзора на Каракачанов?’, попита евродепутатът.

По темата „Русия“ Бареков коментира:

„За Русия участвах в дебатите, защото отговарям за връзките на ЕП с Русия. За жалост в ЕП е пълно с популисти и прости хора, които не знаят какъв е техния национален интерес.“

„Има една партия, която зове себе си „русофилска партия“ – ДПС. Също така има още няколко депутати, които се обявяват за русофили в ЕП. Странно, но един от тях е господин Джамбазки. Той служи на господин Каракачанов, който купува американските F16, но се обявява за някакъв вид представител на русофилите в ЕП.

Относно резолюцията, която прие ЕП е за налагането на нов тип санкции срещу Русия: Препоръчва се спирането на Северен поток 2, което пряко засяга България.“ заяви евродепутатът.

Бареков сподели, че Ангел Джамбазки е гласувал в ЕП не просто срещу падането на санкциите срещу Русия, но той не е гласувал за влизането и действието на „Закона Магнитски“ на територията на Русия. Това е един преход, който обслужва една теза на лидера на ББЦ – националните санкции срещу Русия, да бъдат подменени с персонални такива. Това автоматично означава, че бизнес територията Русия, ще бъде отворена в някаква степен.

ДПС са гласували „За“ подкрепяването на връзките на ЕС с Русия и по този начин затварят вратата Турски поток -продължение като български, с което означава, че ДПС отгоре удря тежко по Бойко Борисов и по ГЕРБ. Това от своя страна съвпада с двойствената игра на Марешки тази седмица, който като напълно зависим от съд, от прокуратура, както знаем, изигра някакъв театрален етюд, очевидно мотивиран от ДПС. Това стана в един и същи ден, сподели Николай Бареков.

Защо Джамбазки е гласувал грешно? Като гласува против, Джамбазки се опитва да затвори вратата към прехода от национални към персонални санкции спрямо Русия.

„Аз нямаше как да гласувам нито „За“ нито „Против“, затова гласувах „Въздържал се“. Това е позиция да не гласуваш срещу Русия напук. Това е позиция към цялата тази нелепа всеобхватност на тази резолюция.“, констатира Бареков.

„Аз понеже имам и друга работа, освен да стоя и да гласувам в ЕП и имах съвсем друга посока на пътуване, не успях да участвам в гласуването за Турция.“, каза Бареков.

Евродепутатът бе категоричен, че това гласуване е разделило европейските националисти. Най- твърдите националисти са гласували против тази резолюция, която отнема европейските перспективи пред Турция и спира преговорите.

„Как можеш да промениш Турция, като й затваряш вратата и я оставяш в лапите на Ердоган?“, запита Бареков.

Тези начело с Джамбазки, които сега ще обикалят по студията и ще се бият в гърдите как са затворили пътя на Турция, как са изхвърлили Турция от ЕС, дават ли си сметка, че 2 милиона бежанци стоят още на територията на Турция и че Ердоган във всеки един момент може да ги насочи насам? Дори Кипър гласува за европейската перспектива на Турция, заяви лидерът на ББЦ.

Във връзка със злощастните събития около атентата в Нова Зеландия, Бареков сподели мнение, че това е крайна проява на това, което ние в България все още не можем да осмислим. За нас политическото говорене на тема „заплаха от ислямски радикализъм“ се свежда до това да отпуснем на мюфтиите 8 милиона, за да си платят задълженията към НАП и прословутото изказване на господин Борисов, че на всеки ъгъл в България се продават дюнери.

Консерваторът опроверга примера на Борисов, като вметна, че В Крайстчърч има две джамии и това не спаси хората от радикален тероризъм, независимо той с какво лице е.

Много трезвомислещи мюсюлмани се противопоставиха, защото прозряха какъв мръснишки заговор се целеше през опрощаването на тези дългове.

„Терористът от е едно момче под 30 години, което е фитнес инструктор по професия. Един фитнес инструктор не може да си позволи едномесечна екскурзия из половин Европа с наета кола и тези оръжия. Някой е финансирал това. Не изключвам възможността някое разузнаване на радикално ислямско крило да е участвало в инспирацията на този атентат.“, сподели подозрения Бареков.

Това, което Джамбазки прави в българската политика, много наподобява деянието на атентатора в Крайстчърч. На практика с говоренето си на тема национализъм, Джамбазки изцяло обслужва ДПС!

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Сигнал за бомба и на летище Пловдив

Към 11 часа днес в дежурната част на ОДМВР – Пловдив е получен сигнал, че ...

Все по-вероятно е Икарди да остане в Интер

Нападателят на Интер Мауро Икарди изглежда ще продължи да носи екипа на тима и през ...

Правителството одобри създаването на нова болница в Габрово

Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Това ...

Ивет Лалова с нова победа в Турция

Ивет Лалова донесе поред на победа за турския си тим ЕНКА. Тя се наложи на ...

Може ли обикновен гражданин да разпорежда в МВР? Може, ако е Бойко Борисов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Автори: ...

Половин България харесва чалгата. Чалгата на мутрите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Донякъде ...