Home » България » Българка пропищя от SMS-ите на Външно: Убили са мой близък? Ограбили са дома ми? Обявена съм за издирване?
Българка пропищя от SMS-ите на Външно Убили са мой близък Ограбили са дома ми Обявена съм за издирване
Българка пропищя от SMS-ите на Външно Убили са мой близък Ограбили са дома ми Обявена съм за издирване

Българка пропищя от SMS-ите на Външно: Убили са мой близък? Ограбили са дома ми? Обявена съм за издирване?

„От 2007 г. всяко лято разпускам за седмица в Гърция. Това никого не интересува, освен моя финансов бюджет. Затова, когато на 25 август тази година прекосих границата и получих SMS от МВнР, който гласеше: „Здравейте, при кризисни ситуации в чужбина позвънете на МВнР на +359 2 9482404“, бях развълнувана и горда: ето, ТЕ знаят за мене, България ще ме защити, какво повече? Затова с пренебрежение прочетох и следващия SMS – от мобилния ми оператор, който ми пожелаваше безгрижно пътуване – и ги забравих“. Това пише Павлина Павлова в свой коментар, публикуван от в. Труд.

„Само че ТЕ не ме забравиха. Когато след два дни в един часа след полунощ телефонът ме разбуди заради получено съобщение, а то беше от МВнР, кръвното ми скочи до небесата. И докато с разтреперани пръсти го отварях, се питах какво ли се е случило: убили са мой близък? ограбили са дома ми? станало е земетресение? обявена съм за издирване?…

Ох, не беше нищо такова! Отново беше съобщението от границата – ТЕ ще ме защитят при нужда“, пише още Павлина.

„През следващите два часа така и не заспах, успокоявайки нервната си система с хапчета и на сутринта с помътнена глава, като човек пил „узо“ без мяра, потътрих крака към плажа.

Сценарият се потрети – пак със същите SMS-и и от МВнР, и от мобилния ми оператор.

Чашата на гнева ми обаче преля, когато пак в един след полунощ през последната ми нощ в чужбина двата дежурни SMS-а ме разбудиха: „Добре дошли в Гърция! Пътувайте безгрижно и…“ Този път изобщо не заспах. Размишлявах.

Защо е тази агресивна атака, очевидно не е повреда в техниката. И тогава ми просветна: ами, да, вероятно МВнР има договор с мобилния оператор той да разпраща тяхното съобщение на българите, решили да пътуват навън“, споделя възмутената жена.

„Само че колко са тези българи? Няма как да се разбере, освен по разпечатките – „колкото повече – толкова повече“! И мобилният оператор всяка нощ съсипва съня на всички, които от своя страна имат договор с него.

Неслучайно някой шеговито го беше нарекъл в мрежата „кръвопиец“.

Да видим дали МВнР ще се остави да му смучат кръвчицата, която се захранва с нашите пари на данъкоплатци.

Чакам своя отговор, както и всички българи, с които пътувах и също като мен бяха възмутени“, пише Павлина.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар