Home » Lifestyle » Балдъзата на Андрей Арнаудов с приз в Мадрид
Балдъзата на Андрей Арнаудов с приз в Мадрид
Балдъзата на Андрей Арнаудов с приз в Мадрид

Балдъзата на Андрей Арнаудов с приз в Мадрид

Балдъзата на телевизионният продуцент Андрей Арнаудов – Доротея Толева спечели статуетка за най-добра поддържаща женска роля на Международния филмов фестивал в Мадрид, научи HotArena. Призът е за ролята й в късометражната версия на лентата „Bullets of justice“.

„Ролята ми на Ракша в „Bullets of justice“ ми е любима. Образи като този дават на актьора възможност да  се развива като артист, да пренебрегва суетата и схващанията си. Това е един андрогенен персонаж, който беше предизвикателство за мен. Благодарна съм на продуцента и режисьора, че ме избраха да изиграя Ракша.Номинацията, както и наградата, истински ме зарадваха“, коментира Доротея Толева, цитирана от „Телеграф“.

„Bullets of justice“ е българо-казахстанска продукция с продуцент Тимур Турисбеков и режисьор Валери Милев, кастът включва български и международни актьори, а снимките на филма приключиха в началото на 2018 г. Късометражната му версия бе номинирана в категориите „Най-добра комедия“, „Най-добър грим и костюми“, „Най-добра поддържаща мъжка роля“ (Дани Трехо) и „Най-добра поддържаща женска роля (Доротея Толева). Другият номиниран актьор – Дани Трехо, който изгрява с ролята си в емблематичната холивудска лента „Жега“ и е едно от най-известните „лоши момчета“ в световното кино, влиза в образа на баща на героинята на Доротея Ракша.

Въпреки номинацията за „Най-добра комедия“, филмът „Bullets of justice“ е мулти-жанров. Действието се развива в бъдещето, след Третата световна война, когато американското правителство създава елитна армия от хибриди между хора и прасета. 25 години по-късно хибридите вече са на върха на хранителната верига, отглеждайки и хранейки се с хора, които третират като животни. Героинята на Доротея Ракша е ловец на глави от оцелелите представители на човешката раса, която има мисия да открие лидера на хибридите и да го унищожи.

Актьорската кариера на Доротея Толева стартира първо в международни продукции, след като завършва кино и телевизия в New York Film Academy, Antony Meindl Acting Work Shop, Auditioning by heart by Crystal Carson. В момента тя прекарва половината от времето си в Лондон, тъй като агенцията, която я представлява, е ситуирана там. Отскоро Доротея вече снима и за български продукции.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар