Home » Мнения » Баластът на партията

Баластът на партията

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Полюшква се корабът на партията насред морето на българската политическа действителност. Флагът е спуснат, мощните двигатели – изключени. Не е ясно накъде ще се поеме. Сушата мами, а в трюма обезумелите от скуката и морската болест дамички и лица с неопределена принадлежност роптаят, тропат, вдигат гюрлутия… Има много възможности за по-нататъшния курс, но е трудно да се вземе решение, защото, както се казва: брегът – това е каменно сърце, но той може да бъде и нечий затвор.

С наближаването на бурните есенни дни така наречената вътрешнопартийна опозиция прави всичко възможно, за да злепостави БСП. Членовете са оклюмали и възмутени – цял живот са плюскали наготово, а сега им отнемат властта. На тях, номенклатурчиците и нагаждачите! На времето се продадоха на богаташите и бандитите, за да запазят своите синекурни длъжности, и докато ония ръфаха държавата, тези партийни зомбита се заеха с доверието и идеалите. За тях понятието «социалист» е също толкова кухо, колкото и «комунист».

Затова напоследък говорят за демократичност, но не се свенят публично да обиждат своите другари и да хулят политиката на обновление. Навярно не съобразяват хрантутниците, че времето, когато всичко им беше позволено, отмина, по-точно – те позорно го пропиляха.

БСП се нуждае от промяна, за да оцелее. И първо тя трябва да се определи как да стане истинска партия. Лява – но не левичарска или с лява резба. Борбена и с ясни цели. Обединение на компетентни съмишленици, способни да върнат държавата на хората и да озаптят мафията, чиновниците от Брюксел и чуждите дипломати в София.

Надали социалистите ще спечелят изборите наесен, предвид моментното положение с кадрите и пропагандата. Сега е наложително да се мисли не за властта, а да се печели доверието на хората. И това е задължение не само на ръководството, но и на всеки член и симпатизант.

Може ли корабът на партията да плава? Няма ли да потъне? Ами пробвайте да пуснете двигателите! Само отначало изчистете трюма от ненужния баласт, а то заради крясъците оттам, не се чува капитанът!

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Какво ще стане с нас, ако ядем по една краставица на ден?

От столетия краставиците са популярна храна в цял свят, а в Индия са се използвали ...

По 26,7 млн. дневно за обществени поръчки

26,7 млн. лв на ден харчи държавата за обществени поръчки, а средният размер на една ...

Кюрдите бягат от границата с Турция

Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските им ще се изтеглят от ...

Бившата жена на Филип Аврамов му намери заместник

Бившата жена на Филип Аврамов показа, че отново е щастлива, след като през последните три ...

Петрол замърси плажове в Бразилия

Плажове в Бразилия бяха замърсени със суров петрол. Стотици жители на няколко града се включиха ...

Американските войници се изтеглиха

Американските сили са се изтеглили от най-голямата си база в северната част на Сирия. Това ...