Home / България / БАБХ ни води към екологична катастрофа заради бизнес интереси

БАБХ ни води към екологична катастрофа заради бизнес интереси

Журналистката Генка Шикерова, която наскоро напусна Нова телевизия огласи притеснителна информация покрай плъзналата в страната чума по свинете. Шикерова акцентира върху това, че труповете на евтаназираните животни ще бъдат заровени, а не изгорени в екарисажи. Припомняме, че за това пред ФАКТИ сигнализира и бившият земеделски министър Валери Цветанов. Ето какво публикува Шикерова във фейсбук профила си:

„Около ЧЕТИРИ МИЛИОНА КИЛОГРАМА ПОТЕНЦИАЛНО ЗАРАЗЕНИ ТРУПОВЕ ще бъдат заровени някъде край Дунав. Само от фермите в Николово и Бръшлен! За да си ги представите, представете си двеста тира, на които трябва да се намери място под земята. Това е екологична катастрофа! И всичко това заради упоритото защитаване на конкретни бизнес интереси от страна на БАБХ. Оправданието е удобно: да не разпространява заразата. Истината е, че е просто оправдание. Вместо да се впрегне целия наличен капацитет, за да се действа в състояние на извънредна ситуация пак се мисли за пари.

Агенцията затвори екарисажа в Шумен преди година, този във Варна е на ръба, за да може да се наливат пари в едни определени фирми. Сега се дават още за загробване, защото фирмите, с които БАБХ подписа договори нямат капацитет. Целта е усвояване. Това, че един отрасъл си заминава, а почвата и водите ще бъдат отровени: чудо голямо! Просто ще го регистрираме. Само да не притесняваме Дамян Илиев като му искаме информация и отчетност.“

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

About Novini365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Кметът на Ямбол дарява заплатата си на момиче с левкемия

Кметът на Ямбол Валентин Ревански ще дари месечната си заплата за лечението ...