Home » България » Баба погреба живата си снаха, за да намали глоба на мъжа си

Баба погреба живата си снаха, за да намали глоба на мъжа си

Баба от Карлово излъга, че жената на покойния ѝ син е мъртва, за да отърве глоба на семейството си. Тя е осъдена на шест месеца затвор за лъжесвидетелстване пред съда, като наказанието е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Казусът, заради който бабата погребала живата си снаха, датира от 2017, а пряката причина е, че мъжът ѝ карал семейното „Ауди“ след като е изпил няколко чашки. Спрели ги през нощта в Карлово, а дрегерът отчел 0,96 промила алкохол в кръвта на водача. Веднага бил съставен акт, а на негова база мъжът бил глобен по Закона за движение по пътищата с 1000 лева и 1 година без книжка.

Бабата и дядото обаче не оставили така казуса и обжалвали наказателното постановление в съда. Семейството се грижи за внучето си, чийто баща и техен син е починал преди няколко години. Именно това използвали за целите на омилостивяване на съда. Пред магистратите под клетва бабата казала: „… Снахата и тя почина, на 25 години …“, „… снахата и тя си замина млада, на 25 години…“. Така искала да изтъкне, че са сам сами и че детето, което по време на разпита чакало в коридора, няма необходимата финансова и попечителска подкрепа. За тези цели те поискали от съда наказанието да бъде намалено.

Съставът на Районния съд в Карлово се смилил над двойката и намалил наказанието на дядото на половина – 500 лева глоба и 6 месеца лишаване от право да управлява автомобил.

Няколко дни по-късно обаче станало ясно, че снахата е жива и здрава в чужбина, където вероятно е започнала нов живот. Така бабата е привлечена към наказателна отговорност заради изречени лъжи под клетва.

Тя обаче отново наела адвокат и жалвала присъдата си с мотивите, че под „заминала“ имала предвид, че си е тръгнала. Магистратите обаче резонно показали нейните показания, в които ясно е записано „синът ни си замина, снахата и тя почина на 25 години, замина си млада“. Това оправдание изобщо не миналото, нито изтъкнатото, че не представлявала обществена опасност.

Само преди няколко дни Окръжните магистрати в Пловдив категорично потвърждават присъдата от 6 месеца условно заради това, че е изкарала мъртъв жив човек.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Иран: Не сме нападали Рияд

Иран отхвърли обвиненията на САЩ, че стои зад атаките с дронове срещу петролни обекти на ...

Захарова: САЩ трябва да компенсират Югославия

САЩ са длъжни да се извинят за бомбардировките в бивша Югославия през 1999 г. и ...

ДПС залага на Четин Казак за кандидат-кмет на Шумен

Бившият депутат от ДПС Четин Казак е кандидат-кметът на партията в Шумен, потвърди самият той ...

Носталгията като диагноза

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Напоследък ...

Шофьор от Згориград се блъсна в три автомобила

Пиян шофьор от врачанското село Згориград предизвика катастрофа, като се удари в 3 паркирани автомобила. ...

И съседите се обявиха срещу гей парадите

Движението в центъра на Белград беше блокирано от група протестиращи, които се обявяват срещу провеждането ...