Home » Авто » Audi ще бори Tesla Model 3 с четириврато купе

Audi ще бори Tesla Model 3 с четириврато купе

Растящите продажби на Tesla Model 3 тревожат не на шега европейските производители и в Audi вече работят усилено над конкурент на хитовия американски електромобил. От компанията публикуваха видео, в което се мярка нов концепт със стремителен силует в стила на моделите Sportback.

Бъдещият съперник на малката Tesla ще бъде построен на платформата Premium Platform Electric (PPE), разработена в тясно сътрудничество с Porsche и предназначена са електромобили от разнообразни сегменти. Гъвкавата архитектура позволява широки вариации в дължината и колеята, а захранващата система работи под напрежение 800 волта (като в Taycan) и поддържа зарядни устройства с мощност до 350 кВт.

Базовата версия на PPE има само един електромотор за задната ос, но при необходимост може да се монтира втори за предната. Платформата позволява също така динамично разпределение на тягата между четирите колела и механизъм за завиване на задните.

Новото електрическо Audi ще бъде съпоставимо по размери с A4, но стилистиката ще бъде заимствана от A7 Sportback. Ако се съди по видеото, дизайнът на предницата ще напомня на e-tron GT.

Audi ще бори Tesla Model 3 с четириврато купе

Засега в гамата на Audi има само един електромобил. В зависимост от модификацията кросоувърът e-tron има двумоторна задвижваща схема с мощност 313 или 360 к.с. и батерия с капацитет 55 или 95 кВтч. Базовата версия 50 quattro може да измине 299 км с едно зареждане по цикъла WLTP – със 112 км по-малко, отколкото 55 quattro.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Пенчо Милков: Русе ще бъде иновативен, зелен и привлекателен град

„Имам ясна визия как Русе да се превърне в северната столица на България. Ще направя ...

„Подкрепа“: 10 пъти по-високи заплати за нощен труд

България е сред петте страни в Европа, в които се работи най-много. Причината е, че ...

Венета Райкова с неочаквано лично признание

„Не е вярно!“, това отсече Венета Райкова по повод гръмка новина, че в живота ѝ ...

Улична война заради сина на Ел Чапо

Улични боеве и сблъсъци избухнаха в Мексико, след като беше задържан един от лидерите на ...

Ало измамниците правели по 70 000 обаждания месечно

По около 70 000 обаждания месечно към стационарни телефони правили телефонните измамниците съвсем доскоро, сочи ...

Смени си сам двигателя с електромотор

Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров V-образен двигател с вътрешно горене, ...