Home » България » Атанасова от ГЕРБ: Машинният вот не гарантира честност

Атанасова от ГЕРБ: Машинният вот не гарантира честност

Предложението за премахване на машинното гласуване касае единствено местните и парламентарните избори. За президентския и европейския вот машините ще си функционират. Това заяви в студиото на “Лице в лице“ в ефира на bTV народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод идеята да се премахне машинното гласуване за следващите местни избори.

„Промените са заради аргументите от доклада на ЦИК, в който са акцентирани слабостите в изборния процес, нарушенията, проблемите и т.н. На първо място най-сериозното притеснение е, че на предстоящите местни избори има доста населени места, където биха се провели избори в два тура. В и около района на София, например, ще избори за кмет на район, кметове на кметства, общински съветници. Да не забравяме, че данъкоплатците, т.е. всички ние платихме 7,5 млн. лева за 3000 машини, на които са гласували едва около 150 000 граждани, или с други думи 73% от имащите право на глас у нас не са използвали машините“, коментира Атанасова.

„Предвид това защо трябва да даваме около 20 милиона лева за двойно повече машини? А и не мога да се съглася, че само машинното гласуване гарантира честността на вота“, заяви депутатът от ГЕРБ и допълни, че разговорите по тази тема тепърва предстоят.

„Новината, че всяко куче над 5 кг задължително трябва да бъде извеждано с намордник е абсолютно фалшива новина. Никъде в текста на законопроекта не пише подобно нещо. Текстът на закона е променен само в частта си със санкциите, където те са увеличени. И в момента всички собственици на кучета са задължени да ги извеждат на повод, без значение дали са малки или големи и това действа като закон от 2005 година. Всеки собственик на куче е отговорен за домашния си любимец. Няма агресивни животни – или така са възпитани, или нещо ги е подтикнало към агресия. Собственикът носи цялата отговорност за кучето си, затова решението и преценката е негова. Считам, че всеки стопанин би трябвало да знае дали собственото му куче е агресивно или не“, допълни в заключение Десислава Атанасова.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Вашият хороскоп за днес, 25.08.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Ако се налага да свършите нещо важно, ще трябва да положите ...

Най-успешната комедия за годината

Филмът “Добри момчета“ реализира най-голяма печалба за откриващ уикенд на комедия през годината, съобщи Dark ...

Ювентус иска повече ранни мачове заради азиатския пазар

Италианският шампион Ювентус призова за повече ранни мачове, за да има повече приходи от азиатския ...

20 споделени от мъже мисли за аналния секс

Аналният секс, това приятно преживяване, което всеки средностатистически мъж, дръзнал да пренебрегне заплахите, заканите и ...

47% от българите не са прочели нито една книга през последната година

Това сочат данните на НСИ. Едва 20% от българите са прочели над 10 книги за ...

Рускините вече ще могат да карат трактори

Рускините ще могат да работят като шофьори на камиони, машинисти и моряци, съобщи руското министерство ...