Home » България » Атака регистрира листа с необременени лица, ама не съвсем

Атака регистрира листа с необременени лица, ама не съвсем

Партия „Атака“ се регистрира днес за евроизборите. Новото според лидера Волен Сидеров е, че листата с кандидати бе избрана след политическа академия по партийната телевизия „Алфа“. Идеята е търсене на политически необременени лица и точно като такива ги представи Сидеров. В крайна сметка се оказа, че ситуацията е малко по-различна. Първите три места в листата са отредени на Георги Димов, по думите на Сидеров ерудиран човек, добре ориентиран в идеологията на Атака.
Следват Мариета Караджова, юрист и Христо Спасов, икономист.

„Тези хора досега не са били в политическо ръководство, в номенклатурата, те са хора с убеждения, идеи, образование, ерудиция. В политическата академия на тв Алфа се изредиха над 50 човека, 17 от тях сме класирали в листите на Атака, определям го като успешен експеримент. Школата Атака работи, направихме кастинга набързо, без огромни пари.

Не искам да хвърлям цифри (бел.ред. – за очаквани мандати), тези избори са много сложни, това са най-трудните избори, има ниска активност, има много голямо отвращение на хората от изборите, от това, което става с корупционни скандали, Апартаментгейт и прочее. Надявам се, че „Атака“ показва нов модел, ще дадем път на младите. Аз го направих, стъпих крачка встрани, не съм в листата, въпреки че месеци наред се коментираха моите уж претенции. Приканвам и другите партии да направят подобен модел, защото те пак си съставиха листите спрямо тяснопартийните интереси. Въпросът е някой, който е бил в Европарламента и е направил един милион спестявания, да го пратим да направи още един ли?

Искаме предоговаряне на условията, с които България се присъедини към Евросъюза, това е възможно. Предоговаряне на регламента, с който България получава финанси. Може евродепутат да поиска промяна на регламента. Еврофондовете за България са много ниски. В един момент Евросъюзът обсъждаше как ще даде 11 милиарда евро на Украйна, на фашистката хунта в Украйна след Майдана, 6 млрд. за Ердоган, за когото е много спорно дали е демокрация там, а за България идват трохи. Над 1 трилион евро ще бъдат разпределяни в периода 2021 – 2027. Ако България не си заяви ясно интересите и не поиска своето, значи по-добре да излизаме от ЕС. Светът е по-голям, по-широк от Евросъюза и както се казваше в едно произведение „спасение дебне отвсякъде“. Другото ни искане е падане на санкциите срещу Русия и още едно-две неща, свързани с джендър политиките. Логото на атака на тези избори е да си вземем своето от Евросъюза, чуждо не щем.

След това думата взе водачът на листата Георги Димов, който уж неучаствал в други партии, се оказа, че е бил в ръководството на „Движение 21“. Бил е и в ръководството на „Национално движение русофили“.

„Вече не съм в „Движение 21″, заради разминавания по вижданията за политиката към Русия. Смятам, че отпадането на санкциите към Русия е жизненоважно за българската икономика. България може да бъде мост, път, средище между Русия и Европа. Не на война в Черно море, не на война към Русия. Това е жизненоважно за бъдещето на България. Християнска, православна България, не България потънала в блатото на евролиберализма в блатото на джендър идеологиите. Свидетели сме на тихо отчаяние, в което държавата умира“, заяви Димов настървено.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Вашият хороскоп за днес, 19.08.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Денят ще ви засипе с телефонни обаждания и желания за срещи ...

Тайван разширява търговските връзки със САЩ

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван е ангажиран да започне преговори със ...

Гледането на футбол е здравословно

Добри новини за футболните запалянковци! Ново проучване сочи, че гледането на футбол е здравословно, предаде ...

Туристите да се пазят от кравите

Туристите, които са решили да посетят Алпите трябва да се пазят от кравите. Властите вече ...

Над 1.7 милиона души излязоха на протест (СНИМКИ)

Над 1.7 милиона души се събраха днес в Хонг Конг на антиправителствен митинг. Това сочат ...

Ивелин Попов с контузия, увисва за Англия

Изключително лоши новини долетяха от Русия. Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов получи ...