Home » България » Атака регистрира листа с необременени лица, ама не съвсем

Атака регистрира листа с необременени лица, ама не съвсем

Партия „Атака“ се регистрира днес за евроизборите. Новото според лидера Волен Сидеров е, че листата с кандидати бе избрана след политическа академия по партийната телевизия „Алфа“. Идеята е търсене на политически необременени лица и точно като такива ги представи Сидеров. В крайна сметка се оказа, че ситуацията е малко по-различна. Първите три места в листата са отредени на Георги Димов, по думите на Сидеров ерудиран човек, добре ориентиран в идеологията на Атака.
Следват Мариета Караджова, юрист и Христо Спасов, икономист.

„Тези хора досега не са били в политическо ръководство, в номенклатурата, те са хора с убеждения, идеи, образование, ерудиция. В политическата академия на тв Алфа се изредиха над 50 човека, 17 от тях сме класирали в листите на Атака, определям го като успешен експеримент. Школата Атака работи, направихме кастинга набързо, без огромни пари.

Не искам да хвърлям цифри (бел.ред. – за очаквани мандати), тези избори са много сложни, това са най-трудните избори, има ниска активност, има много голямо отвращение на хората от изборите, от това, което става с корупционни скандали, Апартаментгейт и прочее. Надявам се, че „Атака“ показва нов модел, ще дадем път на младите. Аз го направих, стъпих крачка встрани, не съм в листата, въпреки че месеци наред се коментираха моите уж претенции. Приканвам и другите партии да направят подобен модел, защото те пак си съставиха листите спрямо тяснопартийните интереси. Въпросът е някой, който е бил в Европарламента и е направил един милион спестявания, да го пратим да направи още един ли?

Искаме предоговаряне на условията, с които България се присъедини към Евросъюза, това е възможно. Предоговаряне на регламента, с който България получава финанси. Може евродепутат да поиска промяна на регламента. Еврофондовете за България са много ниски. В един момент Евросъюзът обсъждаше как ще даде 11 милиарда евро на Украйна, на фашистката хунта в Украйна след Майдана, 6 млрд. за Ердоган, за когото е много спорно дали е демокрация там, а за България идват трохи. Над 1 трилион евро ще бъдат разпределяни в периода 2021 – 2027. Ако България не си заяви ясно интересите и не поиска своето, значи по-добре да излизаме от ЕС. Светът е по-голям, по-широк от Евросъюза и както се казваше в едно произведение „спасение дебне отвсякъде“. Другото ни искане е падане на санкциите срещу Русия и още едно-две неща, свързани с джендър политиките. Логото на атака на тези избори е да си вземем своето от Евросъюза, чуждо не щем.

След това думата взе водачът на листата Георги Димов, който уж неучаствал в други партии, се оказа, че е бил в ръководството на „Движение 21“. Бил е и в ръководството на „Национално движение русофили“.

„Вече не съм в „Движение 21″, заради разминавания по вижданията за политиката към Русия. Смятам, че отпадането на санкциите към Русия е жизненоважно за българската икономика. България може да бъде мост, път, средище между Русия и Европа. Не на война в Черно море, не на война към Русия. Това е жизненоважно за бъдещето на България. Християнска, православна България, не България потънала в блатото на евролиберализма в блатото на джендър идеологиите. Свидетели сме на тихо отчаяние, в което държавата умира“, заяви Димов настървено.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Най-голям ръст при заемите до 250 000 лева

При кредитите за граждани най-голям ръст от над 20% за година има при заемите в ...

Турция е все по-далеч от ЕС

Турция продължава да се отдалечава от ЕС, се посочва в заключенията от днешното заседание на ...

Модернизират порт ТЕЦ Езерово с инвестиция от 89 млн. евро

До края на юли трябва да стане известно името на инвеститора, който ще бъде привлечен ...

ДАБДП: Намалете скоростта, тръгвайте отпочинали на път

Само за последните 4 дни (периода 14 – 17 юни) по пътищата в страната са ...

Всички са луди по гения Леонардо

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, ...

Голяма победа за Борис Джонсън

Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей, спечели най-много гласове на днешния ...