Home » България » Асен Генов: Мутрите се усетиха, че са изпуснали IT сектора

Асен Генов: Мутрите се усетиха, че са изпуснали IT сектора

“Какви могат да бъдат целите може да каже извършителят или едно сериозно следствие, каквото в България не мисля, че тече разследване по този казус специално. Аз мога да коментирам видимата част на нещата, а не невидимата. Видимата част каква е? Една фирма беше буквално и де факто ликвидирана в рамките на половин час, може би. Отидоха едни момчета там, даже мисля, че бяха и без качулки, пакетираха във фолио опаковачно компютрите и ги изнесоха, с което на практика бизнесът свършва“, това заяви блогърът Асен Генов в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком. Той отговори на въпроса на водещата Кулезич, който по същество касаеше евентуалните цели на хакерската атака срещу НАП.

“Аз бих повдигнал въпроса към жалките остатъци от журналистическата гилдия в България, особено разследващата, да проверят кои са конкуренти на фирмата TAD Group в България, да проверят дали има връзки с бившите служби на комунистическия режим, Държавна сигурност и така нататък, защото това е част от сценария. Ако искаме да имаме пълна картина защо една фирма беше унищожена по този начин, ние трябва да проследим дали има и такава връзка, а именно агентурна връзка или родово-следствена връзка към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност“, сподели мнението си Генов.

“Аз разговарях с няколко компютърни експерти в моя “Контракоментар“, част от тях направиха сериозен софтуерен анализ на съдържанието на тези файлове. Общото убеждение е, че тези файлове не са източени с класическа хакерска атака. По-скоро експертното мнение се обединява масово, че тези файлове са били нерегламентирано копирани на друг компютър и оттам са изтекли в Интернет пространството. Министерство на финансите, господин Горанов: вие дължите отговор на този въпрос, шефката на НАП, която случайно била в отпуск, ако не греша, а и господин Константинов, Михаил Константинов от информационно обслужване, те дължат обяснение на българското общество тези файлове били ли са на компютър извън системата НАП и на чий служебен или личен компютър са били“, апелира Асен Генов.

“Интересен е въпросът дали предстоят държавни обществени поръчки именно в сферата на IT сигурността, електронното правителство, което всички ние чакаме подобно на един театрален Годо. В този смисъл, ако наистина фирмата TAD Group по някакъв начин представлява конкуренция на други фирми в бранша в България, а такива вярвам има, може да се провери, тогава отстраняването ѝ става все по-очевиден факт. Може би в момента по-валидното обяснение е, че мутрите най-накрая се усетиха, че са изпуснали IT сектора и се опитват да го овладеят в момента.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Боби Михайлов каза за уреждането на мачове

Подалият оставка като президент на БФС Борислав Михайлов отговори на въпроси относно черното тото в ...

Премиерът за Северна Македония: Нищо не е приключило ВИДЕО

Нищо не е приключило. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета ...

Българин беше изнасилен от двама мъже в Русия

Български студент е бил изнасилен от двама мъже в руския град Санкт Петербург, предаде РЕН ...

Жени Джаферович: Не сме расисти, мразим всички еднакво

Красивата съпруга на Ваня Джаферович – Евгения реши да се изкаже по една от най-болните ...

Стана ясно кога УЕФА ще накаже България

Дисциплинарната комисия към УЕФА ще вземе решение на свое заседание на 28 октомври за наказанието, ...

Архитекти са срещу новата детска болница в София

Камарата на архитектите в България внесе жалба във Върховния административен съд да бъде спряна обществената ...