Home » Технологии » Apple Watch доминира на пазара на смарт часовници

Apple Watch доминира на пазара на смарт часовници

Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара на смарт часовници. През второто тримесечие на 2019-та Strategy Analytics изчислява, че Apple са доставили 5.7 милиона часовници по целия свят. Това представлява ръст с близо 50 процента спрямо същия период на миналата година, когато са били продадени 3.8 милиона екземпляра. Относителният дял на Apple на пазара на смарт часовници също е нараснал до 46 процента, в сравнение с 44 процента през второто тримесечие на 2018-та.

Тези резултати осигуряват на американския технологичен концерн лидерската позиция в индустрията, както и невероятна преднина пред конкурентните компании. На второ място се нарежда Samsung, който е доставил 2 милиона бройки смарт часовници през второто тримесечие на 2019-та, следван от Fitbit с 1.2 милиона продажби. Цялостно за периода Strategy Analytics оценява, че са били закупени 12.3 милиона бройки умни устройства от този тип.

Fitbit пусна и своя отчет за приходите за второто тримесечие на годината през миналата седмица, като призна по-слабите си продажби в сравнение със своя конкурент Apple Watch. В допълнение, компанията също така намали своите очаквания за следващия период на 2019-а. Сега Fitbit прогнозира приходи между 335 и 355 милиона долара за тримесечието, което представлява спад с между 10 и 15 процента в сравнение с миналата година.

Самият Apple не публикува броя продажби за нито един от продукти си. Изключение не е направено и за Apple Watch, така че официални данни липсват. По време на третото фискалното тримесечие на 2019-та обаче от компанията съобщиха, че умните устройства за носене (Wearables), дом (Home) и аксесоари са генерирали приходи от 5.53 милиарда долара. Въпреки че това включва също продукти като AirPods, Beats и HomePod, категорията отбелязва над 50 процента ръст и се превръща във все по-важен бизнес за Apple.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Шофьорът на камион, прегазил дете в Русе, дори не разбрал

Установен е шофьорът на камиона, който по-рано днес прегази и уби 5-годишно дете в Русе. ...

Какво ви очаква в годината на металния плъх?

Китайската Нова година през 2020 г. започва на 25 януари (събота) и завършва на 11 ...

Защо японците продават колата след третата година?

Битува мнение, че повечето японци карат нови коли, защото данъците върху старите са неоправдано високи. ...

Топ разузнавачът се е самоубил

Британският топ разузнавач, чието безжизнено тяло бе открито на улица в Истанбул, е възможно да ...

Бивш президент на Берое си призна за уговорен мач с Левски

Бившият президент на Берое Атанас Атанасов направи интересно изявление пред Блиц. Той върна лентата към ...

Управител на строителна фирма с имотна измама

Управителят на строителна фирма Росен Р. е обвинен в извършване на измама в особено големи ...