Home » Технологии » Apple рециклира редки елементи за iPhone части

Apple рециклира редки елементи за iPhone части

Новите модели iPhone на Apple ще използват рециклирани редки земни елементи в ключови компоненти, съобщиха от компанията.

Apple заяви, че ще използва рециклирани редки елементи в своя „Taptic Engine“, част, която позволява на iPhone да имитира физическо натискане на бутон, въпреки че е плоско стъкло.

Тези елементи са група от 17 специализирани минерали, които са важна част в търговското напрежение между САЩ и Китай. Елементите се използват в оръжия, потребителска електроника и други стоки.

Китай доминира в преработката на суровите минерали и чрез своите държавни медии намеква, че може да ограничи продажбите им в Съединените щати, точно както направи Япония след дипломатически спор през 2010 г.

Лиса Джаксън, вицепрезидент на Apple по политиката за околната среда и социалните инициативи, заяви, че използването на тези елементи не е свързано с търговското напрежение, но може да му помогне да поддържа стабилно предлагане.

„Това е едно от онези щастливи съвпадения, при които онова, което е добро за планетата, е наистина добро и за бизнеса“, заяви Джексън пред Ройтерс.

В потребителската електроника тези елементи присъстват в малко високоговорители и задействащи устройства. Частите са толкова малки, че събирането им за рециклиране е трудно и скъпо.

Засега Apple ще използва рециклирани елементи от външен доставчик, а не от стари смартфони. Apple отказа да посочи доставчика или да каже от кои продукти са били рециклирани тези елементи.

Кайл Вийнс, главен изпълнителен директор на iFixit, компания, фокусирана върху ремонта и повторната употреба на електроника, заяви, че ходът на Apple е първи за индустрията.

„Редките елементи не се рециклират от електрониката в момента и това е огромен проблем – Китай има затруднение в снабдяването им“, заяви Веийнс. „Това е чудесна идея – Apple би могла лесно да създаде изключително необходим пазар за рециклирани редки елементи.“
Apple често се стреми да използва повторно части от старите си устройства.
Компанията експериментира с начините за възстановяване на редки елементи от телефоните си, използвайки роботите си, които могат да премахват малките части и да ги разделят в кошчета за събиране, за да съберат достатъчно материал, за да направят рециклирането жизнеспособно.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Брекзит до другата седмица? Едва ли!

Ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение за Брекзит до другата седмица, тъй като ...

Ердоган: Скоро влизаме в Сирия

Турската армия ще пресече скоро границата между Турция и Сирия заедно със Свободната сирийска армия, ...

Вашият хороскоп за днес, 09.10.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес към вас и вашите действия ще има повишен интерес отстрани. ...

Протестиращите срещу Гешев ще пишат на Кьовеши

Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой и ако бъде избран за главен прокурор, протестиращите ...

Мрачно предзнаменование за Световното по футбол в Катар

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Световното ...

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...