Home » България » Антон Кутев: Предстои чистка в БСП!

Антон Кутев: Предстои чистка в БСП!

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, ако продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в БСП, заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев по Bulgaria ON AIR.

„Много пъти съм разговарял с нея, в началото се вслушваше в думите ми повече. БСП допусна грешки, които костват доверието в партията. Ако за местния вот се разберат и преглътнат различията Манолова и Нинова – това ще бъде печеливш ход за БСП“, отбеляза още той.

По повод подадената и след това оттеглената оставка на Нинова той е категоричен, че: „Елементарно познание в политическата култура е, че председателят на партията се избира от организацията, ако работи в условия на демокрация.“

По думите му в БСП демократичните принципи са святи, „тя претендира да е най-демократичната партия и все още е такава“.

Въпреки упреците Кутев призна, че вярва в добрите намерения на Нинова, че тя иска да промени партията по начина, по който вижда, но нейните виждания далеч не са това, което е нужно на Левицата. „Често тя работи популистки“, определи бившият зам.-председател.

В момента Нинова се опитва да направи БСП лидерска партия. Тя прави грешки, които реално застрашават съществуването на БСП, защото ние не сме власт, за да имаме целия управленски ресурс за това, допълни Кутев.

Нинова търси младите хора да им даде път в партията и това е правилно, каза още Кутев, но уточни: „друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят“.

Кутев е катгоричен, че БСП трябва да остане от големите партии в България, тя има 130-годишна история, и трябва да е определяща за бъдещето на страната ни. „Ако я няма БСП, това значи разпадане на лявото. Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото“, каза Кутев.

На въпрос може ли София да стане червена, Кутев категорично заяви: „Може да стане! Надявам се Мая Манолова да поиска, защото това е шанс“. Относно предложенията за кмет на БСП, той е убеден, че те трябва да са „по-външни“ и даде пример с успешната кандидатура на Румен Радев.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

САЩ увеличават глобалните рискове

Плановете на САЩ да се оттеглят от Договора за открито небе повишава рисковете в глобален ...

Кметът на Несебър положи клетва с белезници

Кметът на Несебър Николай Димитров положи клетва за нов управленски мандат с белезници Подръжниците му ...

Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина ГЕРБ

Мая Манолова и инициативния ѝ комитет внесоха 14 класьора с доказателства за изборни нарушения, с ...

Украйна има план за отбрана от Русия

Украйна е готова да се защитава самостоятелно на Русия. Това заяви украинският министър на отбраната ...

Универсална моторетка на ток

Шведският производител Cake представи многофункционален електрически мотоциклет, който може да се превърне в почти всичко ...

Италианска фурия и наш национал се разделиха

Бившият български национал Андрей Гълъбинов остана без гадже. Това научи „България Днес“ от негови близки. ...