Home » Технологии » Американски полицаи дадоха Ford под съд

Американски полицаи дадоха Ford под съд

Шест полицейски екипа подадоха иск срещу Ford Motor Company във Върховния съд на окръг Кларк в щата Вашингтон, съобщава CBS News. Те обвиняват производителя в конструктивни недостатъци на патрулните всъдеходи Explorer, за които ръководството е знаело, но не е предприело мерки да отстрани.

Проблемът не е нов – още през 2016 г. Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) започна собствено разследване на многобройни оплаквания от собственици на модела от проникване на изгорели газове в купето. Измерванията установиха повишено съдържание на въглероден окис, който предизвиква гадене, световъртеж и главоболие, а в някои случаи и загуба на съзнание.

Ford отзова 100 всъдехода, а през 2017 г. обяви и пълномащабна сервизна акция, за да отстрани проблема. Кампанията продължава и до момента, като засяга всички „експлоръри“, произведени между 2010 и 2018 г.

В свое оправдание от Ford припомнят, че според NHTSA повишено съдържание на въглероден окис се отчита само при определено съчетание на няколко фактора – педалът на газта трябва да бъде натиснат докрай при включена рециркулация на климатика. Вашингтонските полицаи, завели иска, обаче твърдят, че заради постоянното въздействие на газовете техен колега е развил хронично заболяване и е загубил работата си.

Представители на Ford отричат обвиненията и твърдят, че в случая с полицейските „експлоръри“ се касае за проникване на въглероден окис през отвори, направени допълнително след продажбата с цел монтаж на специално оборудване. Дали това е така ще реши съдът.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Половината от шофьорите са глобявани през последната година

Тазгодишното допитване до 56 хил. души показва, че половината от всички водачи са били глобявани ...

Симона Загорова на участие само по сутиен

Симона Загорова продължава да води тежка битка с килограмите. Щерката на Глория се показа по ...

Турция поиска още руски ракети

Турция обсъжда допълнителни покупки на противоракетната отбранителна система С-400 от Русия, според ръководителя на руската ...

Клоун плаши шофьорите в Хасковско нощем

Човек с костюм на клоун плаши шофьорите на главния път между Хасково и Свиленград, подават ...

Миню Стайков на съд и по второ дело

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Миню Стайков и още 13 лица, петима ...

Ето какво знаем за фаталния камион

В камион, пристигнал на Острова от България, бяха открити 39 тела. Това е водещата новина ...