Home » Свят » Алжирски бизнесмен към мюсюлманките в Европа: Носете бурки, плащам глобите!
Алжирски бизнесмен към мюсюлманките в Европа

Алжирски бизнесмен към мюсюлманките в Европа: Носете бурки, плащам глобите!

Бизнесмен предлага да плати глобите, наложени на жени с бурки в Дания. От 1 август в страната беше въведена глоба за появата на обществени места с ислямски символи.

Рашид Неказ е френски бизнесмен от алжирски произход и яростен защитник на правото на свобода. На 11 септември той ще пристигне в Дания, за да плати глобите на жените, които носят бурки. И планира да прави това всеки месец.

Рашид споделя, че е против никаба, но въпреки това ще защитава свободата по целия свят, в това число и правото на жените да носят никаб или да предпочетат да не носят. И го прави постоянно. 46-годишният бизнесмен е платил глоби в размер на стотици хиляди евро на жени в Белгия, Швейцария, Франция, Холандия и Германия.

Независимо от големите суми, Рашид е категоричен – няма ограничения колко ще плати, тъй като свободата за него била безусловна.

А иначе първата глоба в Дания след въвеждането им в началото на месеца беше наложена миналата седмица на 28-годишна жена. Тя е в размер на над 150 долара за носене на никаб в супермаркет в град Хорсхолм, съобщава Bulgaria ON AIR.

При повторно нарушаване на забраната може да бъдат налагани и по-високи глоби.

Освен активист Рашид Неказ е бил и кандидат за президент в Алжир през 2014 година. И един от малкото опозиционни лидери, които се радваха на интерес сред младите избиратели.

Източник: Днес.бг

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар