Home » България » Александър Йорданов 6-и в листата ГЕРБ-СДС

Александър Йорданов 6-и в листата ГЕРБ-СДС

Бившият председател на парламента от СДС Александър Йорданов влиза на 6-о място в общата евролистата с ГЕРБ. На последно място е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

На втората официална среща между ГЕРБ и СДС лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумение за явяване с единна листа.

В него е записано, че всички евродепутати, избрани от общата листа, няма да напускат групата на ЕНП за целия мандат, стана ясно от документа, прочетен от Цветан Цветанов.

Днес също е хубав ден за българската демокрация, припомни Христов легендарната фраза на Александър Йорданов от 1992 г., когато той бе председател на народното събрание. Имаше 15 номинации, отказахме се 3-ма, включително аз и Владимир Кисьов, допълни лидерът на СДС.

Преди шест месеца по време на конференция в Софийския университет Александър Йорданов заяви: „Проблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента – някой нещо казал, т’ва… Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти – да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. Отстрани това е не само просто не по протокол, некултурно е просто. Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма – Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща – целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха. И това го има на картини дори. Сега ние дотам ли ще стигнем? „.

Той даже се опита да го съветва. „Така че тука някой приятел негов да го успокои в това отношение. Това е една мярка, така да се каже, за справяне с хибридната война – по-рядко да се целуват”, каза Александър Йорданов и разсмя сериозно аудиторията, включително седящия до него Иван Костов по време на конференция в Софийския университет само преди шест месеца, припомня „Епицентър“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...