Home » България » Африканска банда вилнее в Слънчака, вижте долната им схема
Африканска банда вилнее в Слънчака, вижте долната им схема
Африканска банда вилнее в Слънчака, вижте долната им схема

Африканска банда вилнее в Слънчака, вижте долната им схема

Африканска банда вършее по морето, замесиха в долната си схема пикола от хотели!
Африканците работели под прикритие, като викачи. Избирали да бачкат основно по заведения на централната алея в Слънчев бряг, сочат оперативните данни на МВР. Сред тях имало мъже от Нигерия, Камерун ,Гана и Гамбия. Криминалистите установили, че наркодилърите били със статут на постоянно пребиваващи у нас. Имали адреси в София. „Не са студенти, хващат се на работа основно по заведения, за да имат нещо официално зад гърба си. Лятото са на морето, най-вече Слънчев бряг, зимата обикалят по Студентски град“, разказаха полицаи. Някои от тях имали криминални регистрации за източване на кредитни и дебитни карти. Най-често в полезрението на полицията попадали нигерийци. Характерното при тях е, че се зареждали с дрога от София и категорично отказвали да работят с местния ъндърграунд. Владеели отлично български, английски и френски.

Парола „пиколо“ в момента също е хит сред чуждестранните туристи. В различни хотели пиколата предлагат визитки на бардаци, а на листове пишат телефонните номера на оборотни наркодилъри, разказаха криминалисти. По думите им за по-богатите чужденци се предлагали различни номера – само на отбрани компаньонки и елитни стриптийз барове с консумация на танцьорките. „От всеки изпратен турист пиколото получава 20% от цената на дозата или сеанса с проститутката. Там не може всяко пиколо да пробие, трябва да си сигурен човек, който знае всичко, освен това да е психолог. Да разбере веднага от какво се нуждае туристът и да му го предложи деликатно, без никой да види“, коментираха ченгетата.

Последната мода при крадците на морето пък е да нападат туристите, докато правят нощно къпане. „От началото на летния сезон до момента, има над 100 случая на обрани летовници по време на нощно къпане. Обикновено часът, в който стават кражбите е между 2 и 3 след полунощ“, обясниха от бургаската полиция. В малките часове десетки влюбени двойки се отправяли към морето, оставяли чантите и багажите си по шезлонгите, мислейки, че никой няма да ги докосне, и влизайки във водата. Точно в този момент атакували крадците. Най-много били светите телефони и сумите кеш. След това мобилните апарати били пускани в интернет. „Схемата, която правят групите от Сливен, София и Стара Загора, са да пускат телефоните в различни сайтове за продажби, а след това по куриер да ги изпратят до купувачите, обясниха разследващи.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар