Home » България » Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство
Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство
Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство

Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство

„В ареста на „Геме Димитров“ се намират Баневи в момента. Мярката ще се гледа днес, но не е ясно по кое време“. Това заяви по телефона в ефира на „Здравей, България“ адвокатът на семейството – Христо Ботев. Преди години той е бил и адвокат и на укриващия се от правосъдието в чужбина бос на фалиралата КТБ Цветан Василев

„Не знам дали правят гладна стачка заради условията в ареста. Вчера успях да ги видя. Условията са, като условията на ареста – неприятни. Те искат също да се запознаят с материалите по делото. Предстои да се видим и да обсъдим обвинението. Те знаят, че имат повдигнати 7 обвинения“, каза той.

„Първо съм получил тези обвинения на 5-и ноември. Към дата 7-и декември никой не се е трогнал да ме запознае с материалите по делото. Започне ли на ниво главна прокуратура да се говори за милиарди, ми става много съмнително“, каза той.

„Не съм чел нищо. Не знам какви са свидетелите и какво са казали. Николай все пак е бил ловец. Не е редно да държиш патрони, като нямаш разрешително или вече е изтекло, но не мисля, че това е най-голямото обвинение и трябва да се занимава цялата държава“, заяви Ботев по повод откритите боеприпаси в дома на Баневи.

„Още като беше претърсването от дома им, излизаха кадри, заснети от МВР. Следствието се води от спецпрокуратурата. МВР в каква роля се явява? Цялата държава явно е впрегната, за да се случи нещо“, заяви Ботев.

„С Баневи се запознах лично в Ница преди 2 или 3 седмици. Интересно е, че прокуратурата не коментира всички посегателства срещу тях, които бяха публично известни. Имаше палежи на коли и заплахи. Очевидно е някаква оплетена история, която тепърва ще се изяснява. Не мога да коментирам нищо повече, като не съм чел материалите по делото“, повтори той.

„Ние искаме колкото е възможна по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция. Не се знае в колко часа ще е днес заседанието. Материалите по делото също са доста и трябва да бъдат изчетени“, каза Ботев.

„Баневи са хора, които се опитват да демонстрират добро разположение на духа и да се държат спокойни. Аз ги усещам, че вътрешно са изключително напрегнати. Далеч са от децата си“, заяви адвокатът на Баневи.

„Те сами решиха да се върнат в България, за да се развият събитията и да се стигне до обективната истина“, завърши той.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ракетните планове на САЩ застрашават света (ВИДЕО)

Извършеният от САЩ тест на крилата ракета със среден радиус на действие, изстреляна от наземна ...

Задържаха трима при акция срещу наркоразпространение

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици бе проведена вчера от ...

Малтретираните българчета в САЩ са добре

Малтретираните българчета в САЩ са добре. Това заяви пред Нова тв Иван Анчев, консул на ...

САЩ изстреляха ракета, която бе забранена

Въоръжените сили на Съединените американски щати извършиха изпитание на ракета, която до момента беше забранена ...

2 обвинения за собственика на пламналото депо за отпадъци до АМ Струма

Собственикът на фирмата за вторични суровини, от която пламна магистрала „Струма”, се сдоби с две ...

Арестуваха баща и син, удавили в кладенец свой съсед

Баща и син, удавили в кладенец свой съсед, са задържани в Търговище. Убийството на 54-годишния ...