Home » България » Адвокатът на Джок Полфрийман: Медийната истерия започва да работи, когато…

Адвокатът на Джок Полфрийман: Медийната истерия започва да работи, когато…

“ Участието на политиката в цялата истерия е абсолютно несъмнено. Имаме местни избори и избор на главен прокурор. Аз от 2012г. съм с този клиент – Джок Полфрийман. Медийната истерия започва да работи винаги, когато неговото име се спомене. Самият той не е изненадан от това, което се случи“, това заяви адвокат Калин Ангелов, който е защитник на осъдения за убийството на Андрей Монов – Джок Полфрийман. Адвокат Ангелов бе гост в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком.

“Затворническата администрация бе казала, че той (Джок Полфрийман) не може да се види с журналист, забранява“, допълни адвокат Ангелов.

“Имам забележка към медийната среда. Какво направиха днес в bTV? Бях поставен аз да говоря с един съкрушен баща. Аз съзнавам, че това е жестока трагедия – загубата на дете е жестока трагедия. Не може да бъдем съпоставяни като аргументи. Институцията съществува в българското законодателство от 120 години – институцията на условното предсрочно освобождаване. Много хора приеха, че на него едва ли не му се преразглежда цялата присъда, което не е вярно, защото той е под условия. Той с поведението си е показал всичко, което затворническите власти са изискали от него“, заяви още адвокатът на Джок Полфрийман.

Попитан от водещата Кулезич дали наистина Джок Полфрийман е завършил висшето си образование в затвора, той отговори така: “Той има хуманитарно образование в областта историята и политологията – дистанционно. Той като австралийски гражданин си е намерил австралийски университет, който да му праща дистанционно. Доста години отне.

Попитан за изчезнали записи от камери, които са били около местопрестъплението, адвокатът отговори така: “’Изчезват записите от камерите в Министерство на здравеопазването, има записи от камерите, които са в подлеза на метрото пред банката. Те са си в делото. И още една камера, която стои високо на площад “Света Неделя“. Години наред Джок ми казваше да отида да поискам видеозаписи от архива на съда, защото го беше страх, че ще унищожат делото“.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Венета Райкова с неочаквано лично признание

„Не е вярно!“, това отсече Венета Райкова по повод гръмка новина, че в живота ѝ ...

Бербатов призова за доживотно наказание за расистите

Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов даде мнението си относно расисткия скандал, ...

Улична война заради сина на Ел Чапо

Улични боеве и сблъсъци избухнаха в Мексико, след като беше задържан един от лидерите на ...

Боксьорът, причинил смърт на съперник: Пролях толкова сълзи за теб…

Дни след шокиращата смърт на боксьора Патрик Дей, който издъхна от раните си 4 дни ...

Албания изпълни исканията на ЕС

Направихме това, което ЕС иска от нас. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от ...

Ало измамниците правели по 70 000 обаждания месечно

По около 70 000 обаждания месечно към стационарни телефони правили телефонните измамниците съвсем доскоро, сочи ...