Home » България » Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория: Извършителят е неин близък, ако…
Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория Извършителят е неин близък, ако...
Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория Извършителят е неин близък, ако...

Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория: Извършителят е неин близък, ако…

„Без да правя моралната оценка на трагедията, това е предизвикателство към полицията. Сега тези хора трябва да покажат професионализъм. Версиите могат да бъдат много и задължително следват да бъдат правени. Естествено всеки се чуди кой е направил тази ужасия. Трябва да се направят няколко задължителни неща. Важно е да се съберат достатъчно доказателства от местопрестъплението и да се проведат разпити на близки и приятели“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ адвокат Марин Марковски относно убийството в Русе.

„Ако се открие ДНК материал на мястото, това означава, че убиецът си е оставил личната карта на местопрестъплението. Ако имаше нещо такова обаче, полицията вече щеше да има задържан“, каза Марковски.

„Борисов заслужава похвала – той каза, че държавата има ресурс и страната ни има уреди и апаратура да бъде разкрито убийството. Намерена е край Дунава. Трябва да се види откарана ли е, има ли следи, има ли фасове с ДНК материал. Може да има и нещо във влагалището на това мило дете. Огледът и изземването са много важни. Някой е носил дяволът в сърцето си и го е направил това убийство“, заяви адвокатът.

„Важно е дали тя е завлечена на местопрестъплението или е убита там. Това би показало предумишлено ли е убийството. Когато има изнасилване, много често по вътрешната страна на краката има характерни следи. Ако има обаче само сексуално сношение и не е убита на място, то вече може да се търси извършител сред близките. Да се конструират версиите е задължително, но първо трябва да се изведат всички доказателства“, каза Марковски.

„Една версия, която е правдоподобна и може да се окаже вярна, не трябва да е публично известна, защото така извършителят може да се информира. Вероятно извършителят е примитивен звяр и за радост на полицията неопитен. Аз съм оптимистичен, че този човек ще бъде открит“, каза Марковски.

Марковски си позволи да даде съвет на министър Младен Маринов: „Ако полицията има ресурс, то да се замисли за платените информатори на място. Извършителят все ще се похвали на 10-та ракия в някоя кръчма. Тогава е добре някой да бъде мотивиран с пари и да му бъде гарантирана анонимността“, каза той.

Виктория Маринова е обичала професията си и предизвикателствата. Обичала е да пътува. Майка е на 7-годишно дете, което днес трябва да е на училище. Семейството се опитва да съхрани психиката му. Тя от една година се занимава с телевизионна дейност. Води предаване, в което се говори за неща, които интересуват обществото.

Тази вечер в Русе се организира бдение в памет на Виктория.

Работи се по абсолютно всички версии за убийството, но се смята, че версията, свързана с работата й, ще отпадне. Проверяват се онлайн профилите и всички електронни устройства, които е използвала, за да се види дали е получавала заплахи.

В града мненията са много разнопосочни. Хората изразяват болка, съжаление и подкрепа към семейството. Други пък предполагат, че убийството е свързано с работата на водещата.

Не се знае дали е живяла сама или е отишла при родителите си след развода. В момента обаче мога да кажа със сигурност, че детето е с бащата и дядо си.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Изяли сме повече фалшиво сирене

Българите са изяли повече сирене с растителни мазнини през първите осем месеца на тази година, ...

Илиана Раева иска нововъведения в художествената гимнастика

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разпространи на официалния си профил във ...

Започват производство срещу разследването за Тръмп

Американското министерство на правосъдието е образувало наказателно производство за произхода на разследванията за руската афера, ...

Ето какво спира САЩ да нападнат Русия

Съединените американски щати не възнамеряват да нападат Русия, защото страната има стратегически ядрени сили. Това ...

Свинското поскъпна с 45% за година

Храните са поскъпнали спрямо миналата година, показва анализ на Държавната комисия за стокови борси и ...

Партиите вече похарчиха 1,3 млн. за медийна реклама, ВМРО пръска най-много

Политическите партии у нас са похарчили 1 334 411 лв. (без ДДС) за медийна реклама ...