Home » България » Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, „този вампир в човешки образ“, едва ли ще получи доживотен затвор
Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор
Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор

Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, „този вампир в човешки образ“, едва ли ще получи доживотен затвор

Убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор. Ако неговият адвокат го посъветва да се признае за виновен и той действително се признае за такъв, отпада възможността за доживотен затвор. В този случай ще получи най-много 30 години лишаване от свобода. Трябва да изтърпи поне две трети от наказанието, за да го освободят предсрочно.

„Има генетичен материал, ДНК профилът е категоричен. Така че задържаният според мен извършител е действителният отговорник за злодеянието. В тази връзка ще си позволя да поздравя полицията за успешните действия“, добави Марковски.

„За ДНК профилите не бива да се пестят средства. Имат в базата данни неговата ДНК и ето, че извършителят вече е на подсъдимата скамейка. Така че пари в това отношение не бива да се пестят, защото не е редно“, сподели адвокатът.

,,Който прави престъпление, никога не смята, че ще бъде заловен, той се мисли за недосегаем. Но в крайна сметка няма идеално престъпление, защото всяко престъпление винаги оставя следи“, заключи Марин Марковски.

Двете престъпления са много различни. В едното има намерен пистолет, а в другото ДНК материал, заяви още Марковски.

Припомняме, че в събота жестоко бе пребита, изнасилена и убита журналистката Виктория Маринова, а вчера стана ясно, че 18-годишно момче е било застреляно в главата в Монтана.

Марковски обясни, че намереният в колата на предполагаемият убиец на монтанчанина е бил газов, но дори и да е преработен, той трябва от много близо да бъде използван, за да се извърши убийство.

„Вероятно младият министър ще забрани тези газови пистолети“, смята още юристът и коментира още „не бива да се стреля по бедни, гладни хора, които някой път са нарушили закона.

Очаква се на извънреден брифинг тази сутрин премиерът Борисов, главният прокурор Цацаров и вътрешният министър Маринов да огласят разкрито ли е жестокото престъпление, което разтърси България и света.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Адвокат Марин Марковски: Десислава Иванчева може да съди България заради веригите

Не само грозно и укоримо, но и абсолютно незаконно – така адвокат Марин Марковски определи ...