Home » България » Адвокат Марин Марковски: Десислава Иванчева може да съди България заради веригите
Адвокат Марин Марковски Десислава Иванчева може да съди България заради веригите

Адвокат Марин Марковски: Десислава Иванчева може да съди България заради веригите

Не само грозно и укоримо, но и абсолютно незаконно – така адвокат Марин Марковски определи пред bTV решението на властите клиентката му Десислава Иванчева да бъде изпратена на лекар под конвой и с вериги на ръцете и краката.

„Когато се наруши законът и се наруши по такъв категорично опасен начин, това е много лошо. Един ден може да се случи на всеки един от нас. Това жестоко, нечовешко отношение към г-жа Иванчева граничи с много сериозни възможности тя да си потърси обезщетението”, подчерта той.

Бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов посочи, че по закон може да се използват само белезници – а не специални колани и пранги, а освен това говорим за човек със съмнения за подкуп, а не за извършител на убийство.

Адвокат Марин Марковски Десислава Иванчева може да съди България заради веригите

 

Той посочи, че по-лошо от конвоя е това, което е последвало за Иванчева в болницата – според инструкция, приета през март, тя е вързана с белезници за леглото си, трябва да ходи до тоалетната на отворена врата, по време на прегледите й присъства надзирател.

Бонгалов беше категоричен – става дума за „изтезание, за нечовешко, нехуманно отношение, за което трябва да има дисциплинарна отговорност, включително и наказателна”. Той подчерта, че не става дума само за Иванчева – тази практика се прилага в цялата страна при конвой до лечебно заведение, както и при извеждането на всичките над 400 арестанти на „Г. М. Димитров”. Общо близо 1000 души, които могат да си потърсят правата.

„Доживотните ги извеждаме без белезници (след осъдително решение на ЕСПЧ – б.р.), но продължаваме да извеждаме в специализирания арест и на „Г. М. Димитров” невинните до доказване на противното с белезници до лекаря и до мястото на разходка”, коментира бившият зам.-министър.

Според Марковски прокуратурата бърза да вкара обвинителния акт в съда, „понеже се страхува, че третият обвиняем няма да издържи и ще каже истината в съда”.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор

Адвокат Марковски обясни защо убиецът на Виктория, „този вампир в човешки образ“, едва ли ще получи доживотен затвор

Убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор. Ако ...

Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория Извършителят е неин близък, ако...

Адвокат Марковски с шокиращ анализ за убийството на красивата Виктория: Извършителят е неин близък, ако…

„Без да правя моралната оценка на трагедията, това е предизвикателство към полицията. Сега тези хора ...