Home » България » Адв. Емил Георгиев: Избор на нов главен прокурор няма, налице е назначаване

Адв. Емил Георгиев: Избор на нов главен прокурор няма, налице е назначаване

“Протестът вчера първо трябва да бъде запомнен като втория пореден и сериозен протест срещу назначаването или опитите за назначаване на нов главен прокурор. Това, което се случва е много по-близко до назначаване, отколкото до избор. Няма избор. Налице е назначаване, то е много видно“, това заяви представителят на Инициатива “Правосъдие за всеки“ адв. Емил Георгиев в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком за вчерашния протест.

“Действащият главен прокурор оказва сериозна подкрепа на своя наследник. Може би наистина ние сме на кръстопът, пред наследствената прокурорска монархия“, констатира адв. Георгиев и обяви, че от Инициатива “Правосъдие за всеки“ са внесли предложение до Народното събрание за спиране на текущата процедура за избор на нов главен прокурор.

След като видях “гостите’ на протеста, аз не им се сърдя, съжалявам тези несвободни хора, довлечени агиткаджии. Казали са на медиите, че са докарани с автобуси, дадени са им по 30, 50 лева. Както вчера, така и днес, се видя каква е била голямата цел с присъствието на “гостите“. Да ги представят като реалните протестиращи граждани“, каза още адвокатът.

“Протестът ще бъде запомнен и с това, че хората не се уплашиха от въпросните. Ще бъде запомнен с това, че го проведохме. Полицията отказваше да ни сътрудничи и съдейства, когато помолихме да отделят “гостите“, сподели той.

“Залогът видимо е много голям и онези, които раздават, не са сигурни къде ще падне топчето. Очевидно ние сме в достатъчна степен страшни за тези, които се чудят сега какво да направят със залозите си. Те иначе нямаше да предприемат тези действия. Опасенията са арести са реални“, добави Емил Георгиев.

“Сигурен съм, че хората, които ни гледат, когато те разбират за какви управляващи става въпрос, те биха ли дали доверието си на политик, който е готов да впрегне всички свински медии, за да разчисти…“, запита адвокатът.

“Много е важен призивът, че нас не ни е страх. Аз говоря не само от свое име. Ние ще продължим, освен с протести, но и с всички възможности, които законът ни позволява. Ние ще държим президента отговорен за неговата роля по процедурата по потвърждаване и назначаване на новия главен прокурор. Ние няма да оставим нещата така. Считам, че от това най-много се страхуват онези, които ни пращат тумбите“, даде заявка активистът на Инициатива “Правосъдие за всеки“

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Принц Уилям показа уникална снимка с лейди Даяна

Дори и 22 години след смъртта на принцеса Даяна все още се появяват детайли от ...

Афганистан: Повече насилие на изборите

„Съюзниците от НАТО трябва да очакват „повишено насилие“ по време на предстоящите президентски избори в ...

Три европейски държави без бензинови пари

Норвегия и нейните електромобилиНорвегия е страната на електромобилите и то в световен мащаб! В никоя ...

Ето го мястото на катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

Председателят на парламента Цвета Караянчева в момента се транспортира с хеликоптер, след като претърпя тежка ...

Германски фен направи голяма глупост, рани много хора

Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 1:0 гостуването на Кьолн в едно от дербитата на Рейн. Интригуващият ...

Разследват убийството на 43 студенти

След протест в щата Гереро (Мексико) през 2014 г. 43-ма студенти изчезнаха. Смята се, че ...