Home » Свят » Адска жега през следващата седмица

Адска жега през следващата седмица

Потенциално рекордна гореща вълна ще обхване голяма част от Стария континент следващата седмица, като температурите в градове от Испания до Германия се очаква да надвишат 32 градуса по Целзий, а на някои места да достигнат 38 и дори 40 градуса, съобщи в. „Гардиън“. В София се очакват поне 32 градуса.

Комбинацията от буря над Атлантическия океан и високо налягане над Централна Европа ще докара над региона горещ въздух от Африка и ще създаде „потенциално опасна гореща вълна над големи части от Западна и Централна Европа“, сочат данните на AccuWeather. Във Франция се очакват температури между 35 и 40 градуса за по-голямата част от страната от понеделник, обяви Метео-Франс.

„Въпреки че се очаква да бъде кратка, тази гореща вълна ще бъде сериозна със своята инерция и интензивност“, предупреждава службата в бюлетина си. Френската министърка на здравеопазването Аниес Бюзен предупреди местните власти, болници и домове за възрастни хора да бъдат предпазливи, тъй като миналогодишната лятна гореща вълна доведе до 1500 повече от обичайното смъртни случая през юли и август, предаде БНР.

Метеоролози в Германия заявиха, че има 50% вероятност температурите да достигнат 40 градуса и да надвишат националния рекорд от 40,3 градуса в Бавария през 2015 година. AccuWeather съобщи, че градове от Мадрид до Берлин, включително Париж, Брюксел и Франкфурт, вероятно ще изпитат няколкодневна гореща вълна в първата половина от седмицата. Температури от 32 градуса и нагоре се очакват на изток в Букурещ, Виена, Будапеща, Белград и София.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Усмивката на куче, целунато от котка, покори мрежата (ВИДЕО)

Доволното „лице” на това куче несъмнено ще внесе малко радост в този сив и мрачен ...

Племето на Винету

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Завчера ...

Лейбъристите обещават революция, ако…

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори на 12 декември, предаде АР. ...

От ЦСКА изплатили целия си дълг към държавата, твърди синдик Дора Милева

Синдик Дора Милева, която се грижи за коректното изплащане на сумите към кредиторите на ЦСКА, ...

Радев: Да обединим усилия за по-бързо изграждане на МИУТ

Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията си за по-бързото изграждане на ...

Чакахме Батман и Супермен – получихме Гешев, Цацаров и Пеевски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Организираното ...