Home » Lifestyle » 7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение
7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение
7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение

7 проверени хитринки, с които ще посрещнете празниците без капчица стрес и напрежение

Коледа и Нова година чукат на вратата. Това са едни от най-хубавите празници, които носят вълшебство и умиротворение.

За мнозина обаче краят на декември се превръща в истински кошмар! Трябва да се купят куп подаръци, да се свърши всичко недовършено… Да не забравяме и избора на тоалет за новогодишната нощ! С две думи: подготовката за тези прекрасни празници често се превръща в тежко бреме, която ни причинява силен стрес.

Не бързайте да се отчайвате, защото спасение има. Днес ще споделим с вас няколко проверени в годините трикчета, които ще ви помогнат да посрещнете празника в добро настроение и без излишно натоварване.

Правило номер 1

Всички искат да зарадват близките и приятелите си със страхотни подаръци. За съжаление, мнозина започват търсенето на перфектния подарък в последните дни.

Харесали сте нещо, докато се разхождате по магазините? Купувайте го, без да се колебаете! Така в края на декември ще разполагате с пълния комплект подаръци за любимите си хора. Освен това ранните покупки ви спестяват пари, сили и време!

Правило номер 2

Нито един празник не минава без богата трапеза. В навечерието на Нова година започваме да приготвяме салати, ястия и мезета в промишлени количества, които в повечето случаи остават неизядени. Какво се случва после? Умора, излишни килограми и лошо самочувствие. Изходът е само един: добре обмислено празнично меню и по-малки порции.

Смятате да посрещнете празника в голяма компания? Просто си разделете задълженията. Така нещата ще се случат и бързо, и весело и много по-лесно. Ограничете менюто до салата, плодове, едно топло ястие и малко мезета. Не се притеснявайте, никой няма да остане гладен! По този начин няма да чувствате тежест в стомаха и ще можете да танцувате до ранни зори!

Правило номер 3

Новогодишната нощ преди всичко е настроение, което се създава не от огъваща се под тежестта на храната маса и скъпи подаръци. Всичко се крие в атмосферата! Миризмата на елхови клонки, мандарини, горящи свещи и празнични салфетки – това е много лесно, бързо и по джоба на всеки. Влагате минимално количество сили и нерви и получавате максимално силни усещания!

Правило номер 4

Ако имате възможност, преди Нова година си вземете кратка отпуска, за да отделите малко време и на себе си. Поглезете се с вана със соли и ароматни масла, погледайте малко празнични филми, идете на масаж и се наспете добре. Това ще ви даде сили да свършите всичко необходимо, за да се подготвите за новогодишната нощ и най-важното – на празника няма да се чувствате като изцеден лимон!

Правило номер 5

В никакъв случай не оставяйте посещението в салона за красота за последния момент. Можете спокойно да си запишете час за маникюр, педикюр и подстрижка много преди новогодишната нощ.

Съвременните технологии и опитните ръце на професионалистите ще ви позволят да изглеждате добре достатъчно дълго време. Затова планирайте правилно времето си и се постарайте максимално да освободите най-важния ден – 31 декември.

Правило номер 6

Изборът на тоалет за празника също е добре да бъде направен по-рано. Всъщност, идеалното време за това е лятната отпуска, защото по това време има доста разпродажби и дрехите са много по-евтини. Освен това ще имате добър стимул да се поддържате във форма до новогодишната нощ.

Ако все пак още не знаете какво да облечете – обиколете магазините още сега, докато навалицата не е станала прекалено голяма!

Правило номер 7

Най-големият източник на стрес често се дължи на собствения ни перфекционизъм. Намалете очакванията си и не се старайте да угодите на всички наведнъж. Новата година не е краят на света, нито кулинарен изпит, а само една възможност да се съберете с близките и приятелите си, да се забавлявате и да си поиграете с децата. Поемете дъх и уверено зачеркнете от новогодишния списък половината от нещата, които сте смятала да направите. Това ще ви донесе само положителни емоции и вътрешно спокойствие.

Източник: www.osem.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене

Много жени предприемат опити да отслабнат. Някои се подлагат на строги диети, други спазват комплексни ...

Ето какво трябва да помни всяка една зодия, преди да си пожелае нещо в новогодишната нощ

Ето какво трябва да помни всяка една зодия, преди да си пожелае нещо в новогодишната нощ

2018 година. Която премина под покровителството на Кучето, за всеки един от нас бе различна. ...

С тези прости трикчета върнах хармонията в живота си

С тези прости трикчета върнах хармонията в живота си

Хармонията в нашия свят и в самите нас зависи от баланса на две основни енергии – ...

Седемте държави, в които Коледа е забранена

Седемте държави, в които Коледа е забранена

Коледа е най-големият християнски празник. В някои държави по света обаче той не само не ...

Нито простудата, нито грипът минават с илачи

Нито простудата, нито грипът минават с илачи

„Не се страхувайте от простудата, няма как да я избегнете! Тя не се лекува, това ...

Какво да правите при черен лед на пътя

Какво да правите при черен лед на пътя

Леденият дъжд, или черният лед, както е известно това явление, е изключително опасен. Образува се, ...