Home » Крими » 6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета

6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета

Повече от 6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета миналата година. Това става ясно от данните на Центъра за безопасен интернет, цитирани в доклада към програмата за закрила на детето, пише „Телеграф“.

6083 сигнала за сексуална експлоатация над деца онлайн са подадени на горещата линия. От тях 2255 са предадени на ГДБОП за доразследване, а 3696 – на партньорските международни горещи линии.

Според психолози, работещи с деца, педофилите напипват проблемите на тийнейджърите като ловко пробиват там, където родителят не успява. Децата трудно ги разпознават и дори да станат жертва на сексуален тормоз по интернет, могат да мълчат с години.

„Най-голямата опасност е, че личните данни на детето са достъпни не само за приятелите, но и за всички останали. Това прави детето изключително уязвимо и не е редно“, е мнението на детския психолог Весела Банова. „Виждаме във Фейсбук профили на деца под 14 години, което нито е разумно, нито е полезно“, смята тя. Според специалисти, всички, които въвличат деца и непълнолетни в детска порнография, проституция и сексуална експлоатация, ползват Фейсбук много умело.

„Родителите трябва да знаят, че такива хора не се представят заплашително и зловещо, а съумяват да се разположат точно там, където детето има нужда – на мястото на приятел, на съветник, на този, който предлага това, което самите родители не могат“, предупреждава Весела Банова.

Сред мерките, които се предлагат в училищата срещу интернет посегателствата и агресията, са назначаване на психолози в училища с над 350 деца, както и обучения за опасностите в нета.

Тревожни са данните по отношение на трафика на деца. През миналата година Държавната агенция за закрила на детето е била сезирана за случаите на 23 деца, станали жертва на трафик с цел трудова или сексуална експлоатация. Момичетата са 15, а момчетата 8. Най-много са малчуганите, изкарвани в Швеция и Англия.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Спасиха крака на млад мъж с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с болест на Бехтерев след уникална за ...

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...