Home » Крими » 6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета

6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета

Повече от 6000 перверзници са поискали секс с българчета в нета миналата година. Това става ясно от данните на Центъра за безопасен интернет, цитирани в доклада към програмата за закрила на детето, пише „Телеграф“.

6083 сигнала за сексуална експлоатация над деца онлайн са подадени на горещата линия. От тях 2255 са предадени на ГДБОП за доразследване, а 3696 – на партньорските международни горещи линии.

Според психолози, работещи с деца, педофилите напипват проблемите на тийнейджърите като ловко пробиват там, където родителят не успява. Децата трудно ги разпознават и дори да станат жертва на сексуален тормоз по интернет, могат да мълчат с години.

„Най-голямата опасност е, че личните данни на детето са достъпни не само за приятелите, но и за всички останали. Това прави детето изключително уязвимо и не е редно“, е мнението на детския психолог Весела Банова. „Виждаме във Фейсбук профили на деца под 14 години, което нито е разумно, нито е полезно“, смята тя. Според специалисти, всички, които въвличат деца и непълнолетни в детска порнография, проституция и сексуална експлоатация, ползват Фейсбук много умело.

„Родителите трябва да знаят, че такива хора не се представят заплашително и зловещо, а съумяват да се разположат точно там, където детето има нужда – на мястото на приятел, на съветник, на този, който предлага това, което самите родители не могат“, предупреждава Весела Банова.

Сред мерките, които се предлагат в училищата срещу интернет посегателствата и агресията, са назначаване на психолози в училища с над 350 деца, както и обучения за опасностите в нета.

Тревожни са данните по отношение на трафика на деца. През миналата година Държавната агенция за закрила на детето е била сезирана за случаите на 23 деца, станали жертва на трафик с цел трудова или сексуална експлоатация. Момичетата са 15, а момчетата 8. Най-много са малчуганите, изкарвани в Швеция и Англия.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Осъдиха ултраси, скочили да бият българи

Полицията в Словакия наложи присъди по бързата процедура на седем фена, които участваха в мелето ...

Напусналият Нова телевизия Ясен Дараков обоснова решението си пред ФАКТИ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Преди ...

Тотнъм отървава Реал Мадрид от Бейл?

Гарет Бейл има изход от Реал Мадрид, съобщава “Марка” на водещата си страница днес. Според ...

САЩ и Русия ще преговарят за тристранен ядрен договор

Представители на САЩ и Русия ще се срещнат утре в Женева, за да проучат възможността ...

Служител на Военна информация возил бизнесмен в чужбина

Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба „Военна информация” действия, свързани с чисто оперативната ...

Изкуствен интелект в Jaguar-ите

Jaguar Land Rover проучва нова технология с изкуствен интелект, която да познава емоциите ни докато ...