Home » Любопитно » 6 знака, че сте с него само заради секса

6 знака, че сте с него само заради секса

Можете да харесвате един мъж заради много качества – чувството за хумор, характера, отношението към вас, неговите хобита, мечти. Или просто защото е добър в леглото. Как да разберете дали сте с него само заради преживяванията под завивките? Ето признаците, които показват именно това:
1. Прекарвате по-голямата част от времето заедно в леглото
Сексът с този човек е най-хубавият, който сте имали някога. И когато си уреждате нова среща, не се интересувате в кой ресторант ще отидете, а къде ще завърши вечерта – у тях или у вас. Кино, разходка в парка, вечеря в ресторант – всичко това ви интересува малко, защото сексът е основният мотиватор във вашата връзка, пише struma.bg.
2. Вие не се интересувате от това как преминава денят му
Не ви е интересно как е преминал денят му, какво се е случило в работата му, дори дали е спал добре. Вълната от любопитство, която един партньор изпитва към другия в една връзка, се обяснява с производството на хормона окситоцин, който е отговорен за любовта. Затова, когато партньорите не живеят заедно, се опитват да разберат какво се случва с любимия, търсят разговор. Ако това не се случва, може би наистина е само секс.
3. Вие не държите да направите връзката си официална
Не казвате на приятелите си за него, не бързате да го представите на родителите си. Защото някъде дълбоко в себе си знаете, че в тази връзка не ви държи нищо друго освен секс. Това е доста важен и символичен знак, защото влюбеният човек обикновено не се крие, а напротив – запознава партньора с близкия си кръг. Ако не го правите, това може да е знак, че дълбоко в себе си не приемате връзката за сериозна.

4. Имате несъгласия по някои основни въпроси, но за вас това не е от значение
Един от ключовете за добра връзка е сходството между партньорите по важни въпроси. Например, по отношение на децата или перспективата за развитие на кариерата. Но в случая с този човек те не ви безпокоят, дори ако вашите позиции се различават диаметрално.
5. Той не прилича на мъжа-мечта
Трябва да признаете, че всяка жена има представа какъв трябва да бъде идеалният мъж, съпруг и баща на децата ѝ. Може дори да има цял списък от критерии, по които да избирате партньор. И тогава се случва – имате отношения с мъж, който не се вписва изобщо в тази рамка, но интимната връзка между вас вече е започнала. И не искате да приключва. Ако сте наясно, че това не е подходящият партньор за ваш спътник в живота, не е задължително незабавно да прекъснете срещите.
6. Връзката не е на първо място в момента
Има моменти в живота, когато връзката не стои на първо място във вашия живот. По-важна е кариерата или реализирането на някоя ваша мечта и не сте готови да влагате усилия за изграждане на хармонични отношения. Затова не ги изграждайте, а просто се наслаждавайте на момента. В същото време, партньорът, напротив, може да бъде доста сериозен към вас. В този случай е много важно да се изяснят намеренията на всеки един от вас. Нека той разбере, че на този етап се интересувате от взаимоотношения, в които можете просто да се наслаждавате един на друг. Ако той е доволен от този вид взаимодействие, можете да продължите, докато и двамата се чувствате комфортно в такъв съюз. Ако той силно се противопоставя или възприема неодобрително позицията ви, по-добре е да мислите за прекратяване на връзката, така че да не навредите на партньора емоционално.

В обществото съществува мнение, че взаимоотношенията, изградени само върху секса, са по-подходящи за мъжете, отколкото за жените. Наистина, докато са в една връзка, жените чувстват необходимостта да общуват с партньора си, да търсят нови предизвикателства, възможността да прекарват по-често време един с друг, да се грижат и да получават грижи в замяна. Но това съвсем не значи, че жените не могат да развиват хармонични отношения без любов, наслаждавайки се на сексуалната интимност.

В каквато и ситуация да се намирате, експертите съветват да бъдете честни с партньора си и да не позволявате да си създава фалшиви надежди. Ако наистина ви е удобно да живеете по концепцията „Заедно за секс“, тогава трябва да информирате половинката си. Иначе вероятността от наранени чувства и обида е голяма.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Вулкан затвори две летища

Вулканът Етна изригна тази нощ и принуди две европейски летища да преустановят полети. Лава се ...

Разследващите не могат да разбият паролите на Кристиян

Разследващите се сблъскали с тотален отказ за съдействие от страна на Кристиян Бойков и неговите ...

Катрин Вачева не е болна, а…

Моделът Катрин Вачева опроверга слуховете, че е болна. Твърде слабата фигура на моделката предизвика тревога ...

Цеци Красимирова става съседка на Орландо Блум в Холивуд

Цеци Красимирова най-накрая успя да вземе американско гражданство и ще заживее в САЩ заедно със ...

Гласове край морето: Кой луд ще дойде да почива тук?!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

Бионсе лъсна без бельо на премиерата на Цар Лъв

Бионсе буквално блестеше на европейската премиера на филма „Цар Лъв“, като с визията си успя ...