Home » България » 5 години търновец живее с куршум в главата, иска половин милион обезщетение, но съдът…
5 години търновец живее с куршум в главата, иска половин милион обезщетение, но съдът...
5 години търновец живее с куршум в главата, иска половин милион обезщетение, но съдът...

5 години търновец живее с куршум в главата, иска половин милион обезщетение, но съдът…

На подсъдимата скамейка бе изправен Александър Кънев /45 г/, който бе стрелял срещу Иванов при среднощна свада, но съдът реши, че е ранил опонента си при самоотбрана. Драмата се разигра на 14 декември 2013 г., около 01.30 ч. на ул. „Охрид“ в старата столица. Кънев направил опит умишлено да умъртви Тихомир Иванов като го прострелял с пистолет „Макаров“ 9х18 мм от непосредствена близост в лявото слепоочие, като му причинил сляпо входно огнестрелно нараняване в челната област на главата със засядане на проектила. Заради травмата потърпевшият получил общо разстройство на здравето, опасност за живота, като деянието е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, пише „Труд„.

Тихомир Иванов също бе стрелял и ранил в главата опонента си. Със същата присъда, Окръжен съд – Велико Търново осъдил Кънев да заплати на Тихомир Иванов, сумата от 10 000 лева като обезщетение за претърпените от последния неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба на гражданския ищец, като се обжалва само размера на присъдената сума по иска

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар