Home / Любопитно / 3-те най-издържани рецепти срещу световъртеж

3-те най-издържани рецепти срещу световъртеж

Световъртежът е състояние на слабост, замаяност, нарушено равновесие и усещане, че всичко наоколо се върти. Обикновено то е безвредно чувство и се случва почти на всички, но ако това се повтаря редовно, ще трябва да отидете на лекар, защото може да е симптом на иначе сериозно заболяване. Световъртежът най-често е резултат от нарушения във вестибуларния апарат.

Когато става въпрос за моментна проява и несериозно заболяване, лечението на световъртежът с помощта на народната медицина е много подходящо, тъй като има много рецепти и продукти за него.
Ето някои от тях:
Вода

Дехидратацията е доста често срещана причина за световъртежа, особено през лятото или в прекалено затоплени и задушни помещения. Чрез пиенето на голямо количество вода проблемът може да бъде преодолян.

3-те най-издържани рецепти срещу световъртеж

Кисело мляко

Всеки път, когато усетите замайване или ви причернее, е добре да ядете кисело мляко. А ако добавите към него пресни плодове, ще ви бъде още по-вкусно.

3-те най-издържани рецепти срещу световъртеж

Лимон

Сокът от лимон помага при много проблеми, включително и световъртеж. За целта изстискайте половин лимон в чаша вода, добавете 2 чаени лъжици захар или мед и го изпийте.

3-те най-издържани рецепти срещу световъртеж
Коментирай чрез Фейсбук

About Novini365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Тези ядки пазят от рак

От известно време учени и медици, говорят за кайсиевите ядки, като за ...