Home » България » 200 бона кръвнина иска вдовицата на Жоро Плъха
200 бона кръвнина иска вдовицата на Жоро Плъха
200 бона кръвнина иска вдовицата на Жоро Плъха

200 бона кръвнина иска вдовицата на Жоро Плъха

За 200 хиляди лева кръвнина ще претендира в съдебна зала вдовицата на серийния обирджия Георги Джевизов, познат в Пловдив като Плъха. Надежда Атанасова настоява да обезпечи трите си деца, за да ги прати далеч в чужбина, да се изучат и да не последват съдбата на баща си. Така тя на практика се отказва от първоначалното си намерение да не настоява за обезщетение, предава бгднес. Жоро е застрелян в чужд двор, а за смъртта му е обвинен рентгенологът Иван Димитров. Веднага след случая Надежда заяви, че не иска пари, а „кръв за кръв“. Заедно с майка си Златка и сестрата Силвия Атанасова призоваха за доживотна присъда за доктор Иван Димитров, стрелял по Жоро Плъха, който влиза в двора на дома му посред нощ.

Тъщата и балдъзата на Жоро Плъха нямат право да участват като частни обвинители в заседанието. Затова трите деца, които са наследници на Жоро Плъха, ще бъдат представлявани само от майка им Надежда. Само тя може да бъде конституирана като частен обвинител и да предявява финансови претенции.Братът на Жоро, който също иска да участва активно, няма да участва в делото освен като свидетел, тъй като не е пряк наследник на загиналия.Кръвна проба на трите деца на Жоро Плъха ще установи дали той е техен баща.

Изследванията са важни за обезщетението, за което драпат опечалените близки, за чието препитание се грижел именно младият рецидивист.На финала е досъдебното производство срещу пловдивския рентгенолог Димитров. Инцидентът става на На 2 март т.г. около 1,30 часа посред нощ.Разследването трябваше да приключи в началото на септември заради две важни медицински експертизи.“По моя информация те още не са готови“, лаконичен е адвокатът на лекаря Георги Кутрянски.

Така срокът за разследване е удължен с още два месеца и се очаква през ноември да бъде внесен обвинителният акт.Лекарят е с две обвинения – за причиняване на смърт, превишавайки пределите на неизбежната отбрана, и за незаконно притежаване на боеприпаси и пистолет. В жилището му са открити 17 патрона без разрешителни. 16 от тях са за “Макаров”.За първото престъпление се предвиждат до 5 г. лишаване от свобода, за второто – от 2 до 8 г.Все още не е открито оръжието на престъплението.

Разследващите разкриха, че медикът е бил сам в дома си и в продължение на 30 минути е наблюдавал подготовката за кражбата. Той забелязал, че в гаража му свети, и изчаквал да види какво ще се случи. Взел е незаконния си пистолет “Валтер”, слязъл в двора и последвал сблъсък с 38-годишния рецидивист Жоро Джевизов. При разпитите д-р Димитров заявил, че извикал на циганина “Стой, полиция!” и стрелял първо във въздуха. Според обясненията му апашът започнал да го замеря с различни предмети, сред които нож и желязна тръба. С единия от тях го уцелил в глезена.

Побягвайки, Плъха запратил и метална табела към медика. Именно тогава рентгенологът стрелял по него и го улучил в гърдите.Медицинските експертизи трябва да установят дали е възможно доктор Димитров да се самонаръга, за да оправдае стрелбата си. Експертизата е ключова за делото.

Близките на Жоро Плъха вече се стягат за съдебна битка. Джевизов е известен в криминалния контингент с множеството си кражби. В гетото го наричат Магнитните ръце, защото е специализиран в обири на автомобили и жилища. Има 9 присъди, за последно излязъл от затвора през 2014 г.“Мъжът ми е отишъл по малка нужда под балкона на този доктор, той е излязъл и го е застрелял. Мислил си, че е крадец.

Той обаче няма право да стреля по Жоро. Всичко е лъжа и измама“, защитава покойния си мъж жена му Надежда. Тя твърди, че съпругът й е с висше образование и знае английски, немски и турски.

„Ние искаме кръв за кръв. Ще му пожелая най-лошото да му се случи на този доктор, който е застрелял мъжа ми. Съпругът ми не може да влезе в къщата на друг“ категорична е тя. По думите на жената д-р Димитров има още 2 убийства, а това му е третото.“Моят мъж има присъди за побой. Бие си се с хората, което за мен е нормално. Категорично искам доживотна присъда за този доктор“, казва още жената на Жоро Плъха.

200 бона кръвнина иска вдовицата на Жоро Плъха

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

One comment

Вашият коментар