Home » Свят » 13-годишен спасил съучениците си в Италия

13-годишен спасил съучениците си в Италия

Едно от децата, жертви на нападението срещу училищен автобус край Милано в сряда, бе обявено за спасител на всичките си съученици, съобщи Нова телевизия. Пред италиански медии децата казаха, че 13-годишният Рами Шехата е скрил мобилния си телефон, докато шофьорът е конфискувал телефоните на останалите. „Той е нашият герой“, казват съучениците му.

Италианската информационна агенция АНСА съобщава, че Рами се обадил на баща си, преструвайки се, че се моли на арабски. Всъщност момчето звъняло на баща си, който го успокоил и по-късно се обадил в полицията. Баща му каза пред журналисти, че семейството идва от Египет, а Рами е роден през 2005 г. в Италия. Момчето никога не е имало официални документи за гражданство.

„Синът ми е изпълнил дълга си, би било хубаво, ако сега получи италианско гражданство“, каза той пред информационната агенция. „Ще се радваме да останем в тази страна. Когато го срещнах след преживяното, силно го прегърнах”, каза още родителят. Всички чукове за аварийно счупване на стъклата са били отстранени от съображения за сигурност от автобуса. Децата са били спасени през задните стъкла, счупени отвън от полицаите. Роберто Манучи, полицейски служител, който помогнал при спасяването, споделя: „Най-много ме поразиха децата, силата им да се спасят и волята да се измъкнат“.

В сряда сенегалски шофьор се опита да подпали автобус край Милано с 51 души, предимно деца и техни родители. Мъжът отвлече автобуса, превозвал ученици до дома им в Крема след дейности на открито. След това обявил, че иска да се самоубие, за да „спре смъртта в Средиземно море“ и заплашил с нож пътниците. След намесата на полицията, мъжът беше арестуван.

Италия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Хамилтън счупил мотора на Роси?

Ако някой се чуди защо няма новини около MotoGP теста на Люис Хамилтън този понеделник, ...

Ще стане ли Русия икономическа свръхдържава?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Защо ...

Задава се надежда, не я пропускайте

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Повторението ...

София не диша

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Ако ...

Скрита камера: Как се набират проститутки в София?

Увеличава се търсенето на платена любов в България. Приходите от „черния“ бизнес са близо 250 ...

Вашият хороскоп за днес, 11.12.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Ще гледате доста отвисоко на нещата днес и няма да ви ...