Home » България » 11 500 бегълци от закона опитали да щипнат през граница през 2018 г.

11 500 бегълци от закона опитали да щипнат през граница през 2018 г.

Близо 11 500 бегълци от закона са направили опит да напуснат страната. От заявените за общодържавно издирване по различни разследвания, са били заловени на изход от страната на различните контролни пунктове.

Това става ясно от публикуван отчет на МВР за 2018 година, който е за изпълнението на програмния бюджет на министерството. От множеството таблици там се установява, че силовото ведомство е обявило за общодържавно издирване 18 137 лица. От тях издирени и снети от издирване са 17 992 лица от всички категории, включително с натрупване от предишни периоди. Търсените от МВР хора са били по общо 14 критерия, сред които дори неплащане на издръжка, задължения към държавата и неявяване по дела. От отчета става ясно, че 11 432 лица са били заловени на гранично-пропускателните пунктове, най-вероятно при опит да напуснат страната.

„Не можем да бъде категорични, че всички спипани на границата са искали да избягат. Има хора, които дори не са знаели, че са издирвани по заведени срещу тях досъдебни производства, и са тръгнали на почивка. При проверката са осъзнали, че МВР ги търси. Според данните през 2018 г. в структурите на МВР са разследвани общо 161 084 досъдебни производства, от които 144 197 са били по общия ред и 16 887 са били бързи производства. При такива сериозни цифри се случва някой да не е бил известен или просто да не знае, че срещу него има разследване въпреки законовите изисквания, които ни задължават да информираме гражданите“, обясниха от МВР за в. „Монитор“.

От там се похвалиха, че са задържали и 799 чужди граждани, които също са били обявени за издирване от други държави. Те са били жители на трети страни, различни от държавите в Европейския съюз.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Спасиха крака на млад мъж с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с болест на Бехтерев след уникална за ...

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...